HEBE

Familia: ScrophulariaceaeHebe
Aspect: Arbust
Perioada de inflorire: Iunie-iulie
Expunere: Plin soare
Udare: Medie

Acesti arbusti eleganti sunt compusi din mai mult de 100 de specii. Inaltimea lor poate varia de la 30 cm la 3 m. Se impart in 2 grupe principale: speciile cu frunze lungi, subtiri, ovale sau lanceolate, sau cele cu frunze mici, in forma de solzi si suprapuse.

Cultivare:dificultate medie. Speciile Hebe se planteaza primavara intr-un compost fertilizat. Se folosesc vase de 15-20 cm in diametru. Se uda regulat si, din martie pana la ofilirea florii, se adauga putin ingrasamant , la fiecare trei saptamani.

Reproducere: Perioada optima de obtinere a butasilor este iulie-august. Acestia se planteaza in vase acoperite de o folie de plastic, la o temperatura de 10-13 C, intr-un loc cu putina umbra. In fiecare zi se descopera vasele pentru circa o ora.

Pericole: In absenta unei insuficiente umiditati frunzele se rasucesc si cad. Umbra in exces reduce rezistenta florilor. Acestea pot fi infestate cu paduchi verzi si cu tipside, care se combat cu insecticide pe baza de piretru si, respectiv, malathion.

Specii si soiuri: Hebe armstrongii, Hebe pingiufolia, Hebe salicifolia, Hebe specoisa. 
 

Comentarii:

cbghrHUnQzIbTSrEqEN postat pe 17 August 2012
xEQXzNWphNdu
sagt:Bild 3 sieht schon fast ein wenig nach Sherlock Holmes aus, aber der hat wohl kaum Golf gespielt. Wird janemd ermordet? Wird Geld gestohlen?