Idei decorative pentru o casa pe plaja

casa pe plajaAmbientare unei case pe plaja sau decorarea uneia obisnuite, astfel incat ea sa transmita acel sentiment de calm si de relaxare specific acestui gen de locuinte, poate fi facuta fara prea mari cheltuieli. Stilul decorativ al caselor pe plaja este unul racoros, curat, linistit, degajat, vioi si succint. Pentru a reliza un design specific acestui stil, trebuie sa luati toate indiciile decorative inspirandu-va din natura. Puteti aduce in interior elemente legate de nisip sau de valuri, astfel incat sa va puteti relaxa intr-un cadru linistit.

Va prezentam, in continuare, cateva idei decorative folositoare, speram, in crearea unui ambient, care sa transforme locuinta dvs intr-o amintire placuta a plajei.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa scapati de dezordine. Decorul de plaja este ca un tablou minimalist. Mai putin este, intr-adevar, mai mult, atunci cand veti realiza ca exista modalitati extraordinare de a decora fara sa va folositi de foarte multe elemente ornamentale.

Alegeti culori inspirate de mare pentru a zugravi peretii. Oricare dintre nuantele reci de pe paleta de culori va da bine: albastru pastel, rozurile, coraiul si alte culorile naturale va stau la dispozitie. Folositi cat mai multe materiale complet albe - acest lucru va conferi un aer deschis si liber oricarei incaperi.

Utilizati scanduri ca lambriuri in dormitoare pentru un aspect marinaresc. Mentineti simplitatea si folositi culori complementare. Este recomandat ca la ferestre sa aveti jaluzelele confectionate din stinghii sau perdele din materiale transparente. Efectul de ansamblu trebuie sa fie unul care sa va poarte cu gandul la briza marii, iar in acest sens decoratiunile ferestrelor trebuie sa fie unele vaporoase, fluturatoare.

Podele din lemn natural, deschisa la culoare, reprezinta un element fundamental intr-un cadrul de plaja. Utilizarea unor covoare care sa accentueze caldura lemnului natural poate reprezenta o alegere buna. Din nou, acestea trebuie sa fie deschise la culoare pentru a aminti de nisipul fin al plajei. Pardoselile din placi reprezinta si ele o optiune potrivita pentru un decor de plaja. Puteti, de asemenea, sa imbunatatiti aspectul acestora folosind covoare decorative - raceala placilor va fi, astfel, echilibrata de caldura texturii covoarelor.

Utilizati huse protectoare care sa se potriveasca cu restul decorului, pentru a conferi locuintei dvs aspectul unui cadru de vacanta. Fiti liberi sa folositi scaunele otomane - nu numai ca arata grozav, dar va pun la dispozitie si locuri suplimentare de sezut.

Piesele de mobilier din rachita au constituit vreme indelungata favoritele decoratorilor de case pe plaja. Acestea contribuie la crearea unei imagini a unui bungalou aflat in fata oceanului. Vasele de sticla umplute cu flori colorate completeaza frumos decorul.

Atunci cand decorati o locuinta in stilul specific caselor de pe plaja nu va rezumati numai la interior. Prelungiti tema pe terasa prin folosirea unui set de scaune Adirondack (cele mai raspandite scaune din lume, special create pentru tarase, gradini, plaja) si o masa asortata. Folositi obiecte de iluminat pe baza de lumanari pentru a adauga caldura si intimitate decorului. Completati spatiul cu plante care se gasesc in jurul sau pe malul apelor.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro

Comentarii:

guyfpIlySLckDe postat pe 22 Septembrie 2012
RGFwvQfWdTby
Just the review I neeedd.I have the first book but haven't read it yet, (Bad me) but now you have me excited about the second one so I shall be rushing upstairs to go read it.You are right. The Freaky Friday' concept is getting really worn and when I heard that this was a body-swap-type-book I thought Oh, here we go again! But it's brill to hear it's not all like that.Fantasic review! Thanks x