Idei pentru incaperile lungi

amenajare cameraCum transformam si cum amenajam cat mai confortabil incaperile lungi cu aspect de furtun? inCasa va propune 3 idei, care dau cu adevarat rezultate.

Regula nr. 1: Folositi culori deschise!

Pentru ca sa nu avem senzatia de inghesuiala, de apasare aceste incaperi cu forma lunguiata ar trebui zugravite numai in culori calde. Astfel acestea sunt mai mari din punct de vedere optic si mult mai primitoare. Amenajarea potrivita in cazul acestora se face printermediul mobilierului din lemn deschis si culori delicate atat pentru tavan cat si pentru podea. Plafonul zugravit in tonuri albe pastelate, precum si podeaua in culori deschise maresc de asemenea spatiul. Culori mai inchise pe peretii din ambele capete ale incaperii dau senzatia de spatiu patrat. In acest caz pot fi folosite chiar si modele sau ornamente mari, care ies in evidenta, estompeaza caracterul dreptunghiular al camerei.

Regula nr. 2: egalizati proportiile

Datorita faptului ca au o forma lunguiata, aceste incaperi sunt potrivite pentru a fi amenajate drept camera de zi sau in care se serveste masa, dar si ca dormitor in care se poate afla lejer un colt care serveste drept birou.  Diferitele zone ar trebui delimitate, iar pentru aceasta ne putem folosi de diferite paravane, rafturi cu carti, doua podele complet diferite sau canapele pe colt.

De semenea in mijlocul incaperii pot fi asezate piese de mobilier, astfel se formeaza o granita din punct de vedere optic, iar spatiul nu mai trebuie micsorat prin alta metoda. In cazul podelelor putem alege dintre doua materiale sau doua culori diferite. Ambele variante impart incaperea, facand-o astfel mai confortabila si mai functionala. Cu ajutorul covoarelor putem crea o "camera in camera", un fel de "insula", ideala pentru a fi utilizata drept loc de joaca sau colt in care ne relaxam citind.

Regula nr. 3: Asezati decoratiunile cu simt si stil

Cu ajutorul decoratiunilor potrivite putem "ascunde" sau estompa latura lunguiata a incaperii. Oglinzile reprezinta spre exemplu un accesoriu foarte potrivit pentru acest lucru. Cu ajutorul luminii putem obtine acelasi efect. Indicat este sa folosim surse de lumina de diferite marimi si intensitate. Astfel se formeaza insule de lumina care structureaza incaperile lungi si aduc o ambianta calda si foarte primitoare.

Sursa foto

InCasa.ro

Comentarii:

ddCxloHomGuPEx postat pe 15 August 2012
ujheNkpEZUJEdNyjB
lasa domnule ca odata cu iirclznaea globala poate ajunge marea neagra pe undeva pe la pantelimon, ajunge bucurestiul port cam ca Genova asa. pe langa bejul ala si grena, mai bagam un portocaliu si un galben pai pri si ne incadram in peisaj. oricand ne putem pune ghivece cu flori rosii pe pervaz la termopan iar daca nu ajungem port la mare, poate facem ca la Siena, fiecare cartier/sector are culorile lui si o data pe an organizam si noi curse de cai in piata constitutiei, fiecare cal colorat in culorile sectorului si atunci sa vezi competitie, ca oricum traseul e stabilit de la cursele alea de masini ce se faceau acum un an si ceva.