Stilul maritim - albastru, alb, rosu

amenajare stil maritimAtmosfera maritima nu-i face doar pe marinari sau pe cei care lucreaza sau traiesc in aceasta ambianta sa viseze si sa se bucure de minunatele privelisti ale marii. Spiritul tonic, accesoriile rafinate si nu in ultimul rand delicatesele pe care ni le poate oferi marea ne face inima sa ne bata mai cu putere in piept.

Acest stil de amenajare ne face sa visam si la inaltul turn care se poate zari in zare, vopsit in dungi alb - rosii. Acesta strapunge parca cerul albastru imaculat creandu-se astfel acel contrast perfect. Stilul maritim ne poarta cu gandul la briza marii si la hotelurile cochete de pe plajele linistite si aurii.

Cladirile in stil maritim emana parca un sentiment de siguranta, de apartenenta, de liniste si libertate. Peretii albi ai incaperilor sunt decorati cu accesorii specifice vapoarelor cu panze, iar pe veranda se leagana in adierea vantului un hamac.

De fiecare data cand ne aflam in concediu undeva la malul marii ne dorim ca atunci cand ne intoarcem acasa sa putem lua cu noi macar o mica parte din frumusetea acelui stil de viata. Spre exemplu cateva scoici, pietre cu forme deosebite, slefuite de-a lungul timpului de catre valurile spumoase ale marii sau nisipul fin si alb reprezinta decoratiuni perfecte pentru orice baie.

Pentru a ne simti ca pe un yacht sau ca intr-o casa construita pe dune de nisip nu trebuie decat sa ne reamenajam casa in stilul maritim. Cel mai mult acesta este scos in evidenta prin culoare. Albul reprezinta baza, deoarece acesta transporta lumina si da impresia de spatiu, de amploare.

Podeaua deschisa la culoare ne aduce aminte de nisipul fin al tarmurilor, iar mobilierul maritim in bleu- marin si alb pare a fi uniforma speifica marinarilor, care de data aceasta ne imbraca locuinta.

O cuvertura de culoarea cerului care sa acopere patul aduce parca briza marii in incapere, o canapea intr-o nuanta inchisa de albastru sau o perna cu dungi simple aduce frematul valurilor din departare.  Pentru un plus de culoare si vitalitate apelam la accesoriile rosii, care contrasteaza cu tot ceea c le inconjoara asemenea geamandurilor care strapung marea involburata.

Pestii decorativi, vaporasele, colacul de salvare, pescarusii sau scoicile intregesc si impodobesc intregul aspect al amenajarii.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

Comentarii:

dwVkEUYAHUTvT postat pe 24 Septembrie 2012
gKMFhWzTwfonDkqH
Hi! I contribute to the blog, and wteand to thank you for listing us! We are very excited about the blog and I personally hope it will become an interesting forum for discussion of exhibits and fun bits. I was working at the reception for the Museums and Web conference at the Exploratorium, and it truly was the most fun event I've ever worked at: everyone was really into the museum and playing with exhibits, asking questions and exploring the night away. I should have known: they were all museum workers!