Importanta covorului in schimbarea aspectului din incaperi

covoareleAtunci cand dorim sa aducem schimbari in locuinta este foarte greu sa aplicam pe partile rigide ale acesteia (pereti, tavan, ferestre, etc.) fara ca efortul sa nu fie unul semnificativ.  Un covor nou aduce in schimb acel aer proaspat si modificarea de care aveam nevoie, fara sa trebuiasca sa daramam ceva.  Prin intermediul culorilor, al modelelor imprimate si al formelor, covorul poate da noi efecte spectaculoase si o nota individuala oricarei incaperi.

Neutru sau intens?

In tara noastra cumparatorii par a fi mai degraba conservatori cand vine vorba de alegerea unui accesoriu decorativ, care sa schimbe intreaga ambianta din incapere. Astfel cumparatorii prefera tonurile neutre de albastru, gri, bej sau maro in detrimentul celor tari.

Nuantele de rosu, portocaliu si maro puternic sublineaza caldura pe care o emana covorul din punct de vedere optic si efectul primitor pe care i-l confera camerei. Pe de alta parte multe persoane percep culoarea rosie ca fiind obositoare si nu o considera o alegere foarte potrivita pentru dormitor. Important este sa nu alegem un covor intr-o nuanta intensa de rosu pentru spatiile mici, deoarece acestea vor parea si mai mici.

Nuantele pastelate si delicate reprezinta cea mai potrivita alegere pentru suprafetele mici. Albastrul si verdele tind sa dea covorului o nota rece, potrivindu-se mai degraba pentru birouri sau Sali de conferinta. In schimb, nuantele de albastru deschis au un efect linistitor si sunt recomandate pentru dormitor sau pentru incaperea in care ne relaxam.

Contrastul alb - negru este potrivit stilului futurist de amenajare, caruia ii sunt caracteristice elementele din metal si sticla. Totusi trebuie sa ne gandim si la aspectul pragmatic: covoarele albe sau cele galbene sunt foarte pretentioase din punct de vedere al ingrijirii, iar pe cele negre se vede fiecare scama sau fir de praf.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro