Covoarele din fibre naturale

Covoare naturale: bambus, sisal, berbera, fibre din coaja nucilor de cocos - Despre oameni, natura, covoare, petrol si razboi si legatura dintre ele.

Unul din motivele izbucnirii razboiului din Irak a fost mai mult sau mai putin productia naturala de petrol. Dar ce legatura are acest lucru cu covoarele sau in special cu covoarele naturale?

Materialele sintetice, precum polyesterul, constau si din petrol. Natura ne ofera o sumedenie de materiale din care pot fi confectionate covoare de calitate superioara: bambus, sisal sau pur si simplu lana, dar si materiale din hartie, tesatura de iuta sau fibre din coaja nucilor de cocos.

Aceste covoare din materiale 100% naturale sunt cu mult peste calitatea materialelor chimice si au o rezistenta mai mare. Cele chimice sunt produse in masa, sunt rezultatele prelucrarilor din fabricile industriei chimice, care lucreaza cu petrolul, si abia apoi cele ale bransei de textile.

In tarile asiatice si in cele in curs de dezvoltare covoarele sunt confectionate de catre oameni care depun un efort fantastic in conditii grele, o munca de sclav.

Covoarele din materiale naturale sunt mult mai sanatoase, nu se murdaresc atat de repede si sunt mult mai bune pentru persoanele cu alergii. In trend sunt produsele ecologice, dar nu este vorba numai despre o moda, ci de un mod sanatos de viata.

covor  covor  covor

Covoarele din bambus
Planta creste pe toate continentele, exceptand Europa si Antarctica. Recunoscuta pentru productia de bambus ramane insa China. Aceasta planta este folosita pentru construirea locuintelor sau pentru confectionarea instrumentelor muzicale. Pentru parchet si covoare acest material natural se foloseste abia de cativa ani.

Acestea sunt confectionate din lemnul tare, desi din punct de vedere biologic bambusul face parte din familia ierburilor si nu din cea a arborilor. Din punct de vedere chimic, acest material este un lemn tare, datorita cantitatii de 70% de celuloza. Lemnul de bambus este foarte deschis la culoare, dar acest lucru difera si variaza in functie de sortiment, de varsta si de timpul recoltei. Astazi acest material poate fi vopsit in cele mai tari sau cele mai pastelate culori, in functie de gustul fiecaruia.

Bambusul este materia prima care creste cel mai repede din lume. O astfel de planta creste zilnic pana la 30 cm.

Covoarele din sisal
Alaturi de cele din bambus si cele din fibrele nucilor de cocos, covoarele din sisal fac parte din categoria textilelor naturale si incep sa cucereasca piata. Fibrele robuste reprezinta garantia rezistentei pe termen lung, dar si a calitatii superioare. De asemenea acestea pot fi confectionate si vopsite cu orice culori si orice modele pentru a fi in pas cu moda.

Covoarele din berbera
Acestea sunt confectionate manual din lana naturala. Covorul din berbera asigura atat o amenajare placuta, moderna, confortabila a incaperii, dar are si un rol important in mentinerea caldurii in incapere, dar si reglarea temperaturii acesteia.

Foto: global-carpet.de ; gembinski.at ; otto.de

InCasa.ro

Comentarii:

ipqlEOJvhPAOIbwZ postat pe 20 Octombrie 2012
nOVXbkYzhChEwkFmrXJ
Dupa parerea mea fotnaootmjul acesta ar fi mai degraba un exemplu de propaganda a Securitatii. Daca observati, aproape toate comentariile in engleza contin greseli de ortografie si multe sunt neidiomatice sunt de fapt scrise intr-un fel de romgleza. De exemplu: secundary' ar trebui sa fie secondary, si gresala nu este una pe care ar face-o un vorbitor de limba engleza, ci unul de limba romana, unde termenul e secundar'. La fel cu crouded', care ar trebui sa fie crowded'. Pentru vorbitorii de engleza w' este asociat cu sunetul u', iar litera u' nu e, asa ca nu ar fi probabil sa faca gresala asta. Confort' ar trebui sa fie comfort', iar magazine store' nu este o expresie pe care am auzit-o vreodata folosita in cei 20 de ani traiti in SUA si Anglia.De asemenea, daca ne uitam la selectia de imagini: transport public, magistrale si cladiri mari, oameni eleganti, o biserica deosebit de atragatoare, masini, o femeie imbracata destul de ingrijit maturind strada cu o matura care e clar de maturator profesionist', oameni liberi sa calatoreasca peste hotare, scenele au aerul de a fi fost alese cu grija si scop anume. Si apoi ultimele imagini: cine ar fi avut voie sa faca poze pe un aeorport? Nu cred ca ghidul' sa fie Kissinger- intr-adevar se aseamana, dar daca era el, ar fi venit in vizita de stat. M-ar interesa detalii asupra felului in care v-au parvenit fotografiile acestui american'.

tutunaru mihaela postat pe 06 Ianuarie 2011
extraordinar
imi place foarte mult...de fapt tot ce aveti este de o inalta clasa a bunului gust si luxos...extraordinar...sper sa colaboram cat mai repede posibil VA FELICIT