Ingrijirea corecta a bonsaiului

bonsaiAtunci cand cresti un bonsai, secretul succesului este ascuns in taierea frunzelor si ramurelor in asa fel incat acesta sa capete o forma interesanta si placuta.

Totodata trebuie sa tineti minte ca bonsaii sunt de diferite tipuri si fiecare are un mod diferit de ingrijire. In acest context ar trebui sa va interesati ce tip de bonsai aveti pentru a-l ingriji si pentru a-l pastra sanatos.

Veti constata ca forma si functiile unor linii vor capata noi sensuri cand vine vorba de micul copacel ce isi are originile in Japonia antica.

Primul pas in aranjarea bonsaiului este cel de a va asigura ca sezonul este cel potrivit pentru taierea frunzulitelor ce au crescut si distorsioneaza forma copacelului ce ar trebui sa tinda spre perfectiune.

Cu toate acestea sunt anumite specii de bonsai care pot fi rearanjati si tunsi in orice perioada a anului.

De retinut, daca bonsaiul tau a trecut printr-un proces sever de remodelare trebuie sa-i acorzi timp sa se refaca si totodata in timp, cu ingrijire adecvata, copacelul va creste si va ramane sanatos ani buni.

Cea mai mare atentie trebuie sa fie acordata trunchiului. Acesta confera bonsaiului iluzia de maturitate mai mult decat ramurele.

De asemenea ar fi indicat sa nu taiati toate ramurele din zona mai slaba a copacelului. Acea zona trebuie lasata sa se dezvolte armonios.

Crengutele considerate ca fiind in plus ar trebui sa fie acelea care se intersecteaza sau cresc in directia trunchiului.

Taierea ramurelor ar trebui sa fie realizata cu un foarfece special, foarte ascutit. Atata timp cat operatiunea este desfasurata cu atentie, procesul nu este unul dificil.

GradinaMea.ro

Comentarii:

AOTbvFpXTuYXnh postat pe 08 Iunie 2012
qjlhkAXLVOBwNVljA
Well I for one hope this model works to help guys learn how to do something right. I know it's not easy for guys to talk to girls they are inseterted in but they really do need help breaking the ice and not sounding so dorky

ivona postat pe 23 Aprilie 2012
bonsai
am cumparat azi un copacel bonsai,insa pe eticheta nu scrie ce specie de bonsai este!cum fac sa il identific?exista poze pe undeva,stiti careva ceva? cit despre aricol... slabut!

Mircea postat pe 05 Iulie 2011
Bonsai
Peste tot aveti articole cu generalitati despre Bonsai. Nu am gasit nicaieri poze sau desene cu metode de taiere, cum arata foarfeca pentru bonsai, cand se pot taia si de ce. Mi se pare o lipsa profunda de profesionalism in explicatiile pe care le dati. Eu am un bonsai primit cadou in urma cu o luna si am ajuns la concluzia, nefireasca de altfel, ca sunt profesionist in cresterea, udarea, intretinerea si ingrijirea bonsailor, fara ajutorul articolelor nerelevante expuse de dumneavoastra aici. Ori dati date concrete, ori desfiintati un blog inutil. Va multumesc pentru rabdarea si atentia cu care ati urmarit expozeul meu.

SORANA postat pe 04 Iulie 2011
bonsai
nu stiu ce inseamna "bonsai",dar as dori cateva detalii cu privire la ingrijirea ficusului,cand se uda,ce temp.trebuie,etc.

Ana postat pe 13 Februarie 2010
..
cert e ca lipsesc detaliile atat de cautate de noi pe net. vrem sa stim detalii legate de udarea, specifica fiecarui soi de bonsai, sfaturi concrete si nu generalitati. intampin aceeasi problema ca si adri3an in legatura cu picarea frunzelor. poate gresec cu udarea lui?

adri3an postat pe 04 Februarie 2010
depre caderea frunzelor la ficus bonsai
As vrea sa va informez ca am cumparat si eu de la Metro un ficus bosai vineri pe 29.01.2010.iar duminica am vazut ca incepe sa-i cada frunzele.Imediat am udat bonsaiul,sperind ca se va opri caderea frunzelor.in zilele urmatoare caderea frunzelor a continuat iar miercuri pe 02.02.2010 orele 01:00-02:00 am udat florile cu apa amstecata cu igrasamint lichid,in proportia recomandata pe produs.Caderea s-a oprit dar au cazut deja jumatate din coroana bonsaiului si ma gindesc daca nu ar fi bine sa-i schimb si pamintul pentru ca nu stiu de cit timp este pamintul si daca mai are destul substanta nutritive in el.Si inca un lucru daca ma puteti elucida si asupra denumirilor unor flori pe care le-am cumparat dar care nu aveau pe eticheta denumirea.Pentru aceasata problema am atasat si un set de poze,dar din pacate nu se poate atasa poze pe acest site.

adri3an postat pe 04 Februarie 2010
BONSAI
AS

Rodica postat pe 21 Septembrie 2009
despre bonsai
in articolul de mai sus speram s agasesc sfaturi privind ingrijirea bonsaiului...despre udare..lumina ,inmultire.. etc dar scrie doar generalitati ..va rog daca stie cineva mai multe detalii ,scrieti/mi va rog..

Attila postat pe 26 Iunie 2009
bonsai
Interesant articol si binevenit!mai asteptam si alte sfaturi!