Instalarea gazelor naturale la persoane fizice

1. Solicitantul trebuie sa se prezinte la sediul S.C. DISTRIGAZ SUD S.A. - Sucursala Bucuresti -, din b-dul Marasesti, nr. 4-6, sector 4, la "Biroul Avizari Consum Casnic" etajul 1, cam. 107 (tel. 3012065, 3012066), pentru obtinerea avizului de principiu si achitarea taxei in valoare de 71.100 lei (fara TVA).

Cererea avizata este depusa la "Registratura" institutiei.

La depunerea cererii, solicitantul trebuie sa se prezinte cu actul de identitate, daca adresa la care solicita instalarea de gaze naturale este trecuta in acesta sau, dupa caz, cu alte acte prin care sa se certifice calitatea de chirias sau de proprietar.

In cazul solicitantilor de microcentrale de apartament, in vederea separarii consumului de gaze, este absolut necesar acordul asociatiei de locatari (proprietari) sau a celorlalti colocatari, conform Legii 114/1996.

Acordul de principiu este valabil 12 luni.

2. S.C. DISTRIGAZ SUD S.A. nu se ocupa de executia instalatiilor de gaze naturale, ele fiind realizate de firme particulare autorizate in acest sens de catre Agentia Nationala de Reglementare a Gazelor Naturale (A.N.R.G.N). Costul lucrarilor este negociat in mod nemijlocit de catre beneficiar cu acestea. Lista cu firmele autorizate se poate consulta la sediul Distrigaz. Documentatia tehnica intocmita de firma executanta va cuprinde, pe langa nominalizarea tipului si a numarului de receptori, si dovada achitarii catre investitorii initiali a cotei-parti din contravaloarea conductei, a bransamentului sau a instalatiei utilizate in comun. Microcentralele termice pe care importatorul le recomanda spre montare trebuie sa poarte avizul ISCIR in termen de valabilitate.

3. Dupa executarea lucrarii, pentru a deveni abonatul societatii S.C. DISTRIGAZ SUD S.A. solicitantul trebuie sa se prezinte cu actul de identitate si actul de atribuire a spatiului pentru care se incheie contractul (vanzare-cumparare, inchiriere, mostenire, comodat etc.) la Biroul Contracte, etajul I, camera 108.

Taxa de abonament este de 43.078 lei, iar taxa de deschidere este de 18.207 lei pentru fiecare punct de ardere.

Punerea in functiune a instalatiei de gaze se face de catre constructor, in prezenta reprezentantului S.C. DISTRIGAZ SUD S.A.

Contorul pentru masurarea de gaze naturale este proprietatea societatii si se monteaza gratuit de catre reprezentantii acesteia.

Comentarii:

ciobanu oana postat pe 09 Mai 2014
conducta generala gaz
Va rog să-mi spuneti care este termenul de garantie pe care trebuie să-l dea o firma pentru lucrarile de montaj la pozitionarea tevilor generale pe casa scarii unui bloc?

alin postat pe 12 Septembrie 2013
29 Noiembrie 2010 postat de Balota Aurelian furtun gaze
furtunele sunt in desert si pe mare; pluralul este furtunuri :)

DINCA CARMEN postat pe 27 Februarie 2013
Bransament la gaze
Ce trebuie sa fac sa pot sa ma bransez la conducta de gaze deoarece un locatar a tras singur gaze si acum cere 500 euro de apartament,nu cred ca este posibil,aveti vrun raspun cfm vreunei legi va rog sa-mi spuneti. Multumesc

Eugen postat pe 17 Noiembrie 2012
instalare gaze
ma intereseaza cat costa un proiect de instalare gaze cu 2 focuri, unul pentru aragaz si cellalt pentru centrala in sect.6 Bucuresti

pirvu antoneta postat pe 11 Martie 2011
instalare gaze
vreau sa stiu cit ma costa proiectul de instalare gaze

Balota Aurelian postat pe 29 Noiembrie 2010
furtun gaze
Va rog spuneti-mi exista vreo lege (si numarul reglementarii),care interzice furtunele metalice imbracate in plastic galben mai lungi de o anumita lungime? Si daca este interzis, atunci cat m-ar costa sa prelungesc teava inca 1,5 m pentru ca am mutat aragazul in bucatarie?

dumitrache silviu postat pe 23 Septembrie 2009
instalare gaze
buna seara am si eu o intrebare vreau sa mi pun gaze si vreau sa stiu cat costa am teava la 20 de metri de casa si am 2 camere puteti sa mi spuneti un pret total .multumesc

Mihai postat pe 30 Iunie 2009
informatie
Buna ziua am si eu o intrebare cat ma costa sa trag gaze teava de legatura este cam 5-6 m de usa de la intrare eu stau la curte ca ma costa cu tot montaju eu vreau pentru aragaz si centrala vreau sa montez cu dumneavoastra dar nustiu de cati bani trebuie sa ma pregatesc. Va multumesc astept un raspuns.

radulescu marioara postat pe 27 Aprilie 2009
pentru contuar gaze
am bgat conductele de gaze cu firma filip din care nu mia pus contuarul ca nu mai au acreditarece este de facut va multumesc

visan claudia postat pe 18 Februarie 2009
instalare gaze
va rog sa-mi spuneti si mie cat ma costa sa-mi instalez un foc pentru centrala si unul pentru aragaz la o mansarda cu 2 camere