Kadupul – una dintre cele mai scumpe flori din lume

Kadupul este una dintre acele flori fascinante care infloreste la miezul noptii si care se ofileste cateva ore mai tarziu, inainte de ivirea zorilor. Floarea este supranumita si Mireasma Noptii datorita parfumului deosebit pe care il emana.

“Miracolul” incepe undeva in jurul orei 22:30, cand petalele de culoare alba incep sa se desfaca una cate una iar aerul de noapte sa se “umple” cu un parfum dulce, calmant. Parfumul florii creste in intensitate pe masura ce floarea se deschide, aceasta ajungand sa se desfaca complet la miezul noptii.

Imediat, petalele incep sa se ofileasca una cate una, floarea murind odata cu ivirea zorilor. Desi frumusetea ei este de scurta durata, Kadupul este una dintre cele mai cautate flori din lume. Este originara din Sri Lanka iar durata scurta de viata reprezinta si unul dintre motivele pentru care planta se situeaza pe primul loc in topul celor mai scumpe flori din lume.

Aceasta este considerata de fapt nepretuita caci nu poate fi cumparata. Floarea creste doar in anumite zone, in locuri ascunse si intunecate, fiind rareori vazuta chiar si de localnici. Kadupul este si o floare foarte sensibila, nimeni nu a putut sa o taie fara sa o deterioreze.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro