Plantele otravitoare - un real pericol pentru copii

flori otravitoarePlantele otravitoare din locuinta - un real pericol pentru copii

O locuinta fara plante verzi este pentru multi dintre noi o locuinta fara viata, un loc rece si oarecum steril. Ghivecele in care se afla flori cu petale viu colorate infrumuseteaza orice colt al incaperii, emana vitalitate si energie si transforma orice atmosfera intr-una primitoare.

Odata ce mai apare un membru in familie in general unele lucruri se mai complica si trebuie sa facem mici transformari si in locuinta. Fiecare etapa in ceea ce priveste cresterea copilului este una importanta si ca sa nu existe surprize neplacute trebuie sa fim pregatiti ca atare.

Inainte de a implini un an copilul incepe sa mearga in patru labe, sa se prinda de marginea mobilierului si uneori chiar sa se ridice in picioare. Este curios sa exploreze lumea si descopera zi de zi lucruri noi atingand si “analizand” tot ce ii iese in cale.

Daca in sufragerie sau in alte incaperi ale locuintei exista ghivece cu Primule, Kalanchoe (Blossfeldiana), Dieffenbachia, Cyclamen, Begonia, Steaua Craciunului sau Floarea Flamingo atunci acestea trebuie sa stea departe de copii. Toate aceste plante contin in frunze, seminte sau in fructele pe care le fac o substanta daunatoare pentru organismul nostru si cauza careia copiii pot face intoxicatii grave.

Nici “vestitorii primaverii” precum zambilele, narcisele sau brandusele nu ar trebui sa stea in calea celor mici. Indicat este ca toate aceste plante sa stea departe sau sa fie excluse din locuinta in care se afla copii cu varste cuprinse intre unu si cinci ani.

Pericolul colorat din gradina si de pe terasa

Trompeta ingerilor (Brugmansia aurea), leandrul, Lantana camara sau lacramioarele sunt doar cateva din speciile care transforma orice terasa sau gradina intr-o oaza de liniste si de relaxare. Cu toate acestea, din nefericire, plantele pot deveni periculoase daca ajung in mana celor mici.

De cele mai multe ori semintele sau fructele frumos colorate reprezinta atractia de baza, pe care copiii sunt curiosi sa o vada indeaproape, sa o atinga sau chiar sa o guste. Nici cactusii nu ar trebui sa stea undeva unde au acces cei mici, deoarece acele ascutite ale acestora pot cauza rani serioase.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

Comentarii:

6lPmTRHJ51l postat pe 02 Septembrie 2013
UFE1vc5q3T6
L ide9e est se9duisante, en effet mais cette plante est totnaemelt exoge8ne au pays. Ce qui signifie qu on ignore totnaemelt les effets e0 long terme et ce qui peut paraeetre ide9al aujourd hui peut se re9ve9ler une plante invasive dans quelques anne9es, modifiant les e9cosyste8mes locaux. Imaginez les conse9quences socio-e9conomiques si demain, cette plante favorise l explosion des populations d un insecte parasite qui va masacrer les cultures!Ne pensez pas que je veuille eatre pessimiste et que j oublie les bienfaits imme9diats de telles techniques dans des populations of9, chaque jour, des enfants sont mutile9s par ces mines. Mais il faut toujours rester vigilant avec ce genre de proce9dure e0 grande e9chelle dont on ignore les impacts. Et qui ne dit pas non plus que cette plante, une fois qu elle vire au rouge, ne produit pas subitement des substances pouvant s ave9rer toxiques pour la faune et la flore avec, e0 nouveau, le risque de provoquer des de9se9quilibres qui auront des impacts socio-e9conomiques dramatiques?Car n oublions pas qu il s agit ici de disperser des graines par millions par voie ae9rienne, rien e0 voir avec une lente invasion naturelle .Malgre9 les apparences, si l homme sait jouer avec la nature, il ne la contrf4le absolument pas. Et ge9ne9ralement, l histoire a montre9 des centaines de fois qu il en paye tre8s cher les conse9quences.

KFpHQPViHkLfPjLgkH postat pe 17 Iulie 2012
NHObKsaDnUTociNJXKu
Sunt mega super norocoasa! Am rsuiet in sfarsit, dupa un an in care am schimbat 5 locuinte (prieten, prieteni si wg) sa inchiriez un mini apartament cu 2 camere, tot numai al meu. Cu rabdare si speranta si chirie de 500 in Munchen.Dar pana sa ajung in punctul asta am trecut prin aproape 3 luni de cautari si sunat la peste o suta de anunturi, mers la vreo 20 de vizionari si raspunsul proprietarilor a fost mereu: am ales pe altcineva . Am prieteni care au fost la mult mai multe vizionari si fara succes pana nu au apelat la o firma si au platit si provizion (comisionul firmei care te ajuta sa inchiriezi si pe care nu-i mai vezi).In Romania cel care are banii sa plateasca alege casa spre inchiriere. Pe cand aici in Nemtia, proprietarul alege (cand nu apeleaza la o firma) face de obicei 20-30 de programari si apoi ii refuza pe urmatorii care suna din start (se gandeste ca are suficienti dintre care sa aleaga). Cand mergi sa vezi apartamentul trebuie sa vii insotit de sotul/sotia prietenul/prietena cu care doresti sa inchiriezi vor sa ii vada la ochi. Apoi te intreaba ce venit ai tu/partenerul costul chiriei e mai mult de 30% din salariul net (sau nu ai un venit sigur)? aici iti zambesc frumos si te lasa sa vezi apartamentul in continuare singur. Si atat.Daca te califici pana in acest punct te pun in balanta cu alti 20 de nemtisori care, din spirit patriotic probabil sunt mai mereu alesi inaintea ta. Daca ai noroc si te plac pe tine pur si simplu apoi trebuie sa vii cu fluturasul de salariul pe ultimele 3 luni. Nu ai? Urmatorul!. Ca liber profesionist multi nu se uita la tine pentru ca nu stiu ce e, cum functioneaza si nu vor sa-si bata capul.Daca ai ajuns in finala si proprietarul te suna sa semnati contract felicitari. De acum trebuie doar sa platesti kaution, care e de obicei de trei ori chiria (kalt, fara cheltuielile de intretinere lunare pe care ii vei primi inapoi cand pleci daca nu s-a distrus/stricat nimic in casa) plus prima chirie (warm). Si sa dai petrecere de casa noua!Trebuie totusi sa precizez ca bataia este pentru apartamentele/garsonierele cu un pret bun. Daca esti pregatit sa oferi 1500/luna warm pentru 2 camere sa zicem va fi mult mai usor.