Lupta ecologica impotriva puricilor albi ai plantelor

Purice albIn cazul in care avem ghinionul ca plantele noastre sa fie invadate de puricei albi putem sa-i eliminam atat cu ajutorul insecticidelor existente intr-o gama larga in comert, dar si prin folosirea unor metode ecologice, mai putin toxice in timp, indeosebi in cazul plantelor crescute pentru consum gen legume, plante aromatice.


Metoda pe care v-o aducem spre atentie este destul de simpla si consta in folosirea tutunului de tigara. Astfel luam tutunul din 2-3 tigari din care facem o infuzie in 200 ml apa. Lichidul se lasa la racit dupa care se introduce intr-un pulverizator si se imprastie atat pe plantele afectate cat si cele pe cele sanatoase. Efectul se va vedea imediat, tratamentul urmand a se aplica in continuare, cateva zile, pentru inlaturare insectelor nou eclozate. Plantele respective pot fi utilizate in scopuri culinare dupa ce au fost mai intai bine spalate. 
 

Comentarii:

Elianna postat pe 24 Martie 2011
Purecii plantelor si tutunul
Oare sa fie atat de simplu? Eu am incercat o data cu macerat de tutun.Am lasat o saptamana un pachet de tigari puturoase in o,5 l de apa! Am strecurat zeama si am dat-o cu un pulverizator pe plante. Nu mai tin minte daca a fost o reusita deplina,adica daca au murit toti purecii plantelor, dar in toata casa a fost o putoare de nu mai puteai sa stai(noi fiind nefumatori!)! Parca murise cineva de o luna la mine pe balcon! Noroc ca a fost vara si am putut deschide geamurile !