Macrisul iepurelui

Macrisul iepureluiRumex acetosella, denumit si macris de padure, macrisul caprei, trifoi acru sau macrisul pasarilor, este o planta medicinala utila in tratamentul afectiunilor canceroase localizate la nivelul tubului digestiv precum si in afectiunile hepatice.

Este raspandit in principal prin paduri sau fanete, in zona de campie si deal, mai putin la munte. De la planta se folosesc florile care se usuca si se utilizeaza in diferite amestecuri, si frunzele care se consuma in stare proaspata.

Mod de preparare:

- ceai din frunze, pentru a inlatura arsurile stomacale; se consuma 2 cesti pe zi, ceai racit

- suc de frunze, proaspat, in tratamentul formelor de cancer gastric; se recomada 3-5 picaturi o data pe ora

Click pe imagine pentru a o mari
Macrisul iepurelui

Comentarii:

tllyIZVPYFkXb postat pe 09 Iunie 2012
fZbHOXlUcsNBTTyRFoI
Lucrez in comert intr-un magaizn de bricolaj (nu Bricostore) si am asistat la deschiderea magaiznului in calitate de angajat. Pot sa iti spun ca romanul se inghesuie la orice lucru care este gratis, indiferent cat de prost calitativ este acesta. Cumpara produse in valoare de 1ooo de roni daca la aceasta valoare primesc ceva gratis, chiar daca produsul pe care il primesc valoreaza de 20 de ori mai putin.Apele s-au mai linistit dupa 3 zile. Si eu am renuntat sa ma duc la deschiderea unui mall desi aveam nevoie sa cumpar ceva ce stiam ca o sa gasesc sigur acolo (imi plac lucrurile pe care le gasesti toate in acelasi loc). Am preferat sa merg acolo peste o saptamana.