Mocheta sau covor?

Planul de amenajare al unei incaperi cuprinde si aspecte legate de acoperirea pardoselii. Un parchet uzat poate fi schimbat cu unul nou, sau poate fi inlocuit cu o pardoseala dintr-un material mai rezistent, precum piatra naturala sau gresia.

Dar cum aceste materiale nu merg in orice incapere, o solutie practica si mai putin costisitoare, ar fi acoperirea vechiului parchet cu un covor sau cu o mocheta. Dar care dintre cele doua variante ar fi cea mai potrivita pentru casa dumneavoastra?

In magazine, oferta este una vasta in cazul ambelor produse. Forma, culoarea si materialul din care acestea sunt facute nu ar trebui sa fie un criteriu de departajare pentru niciunul din ele. Daca, un timp, covorul a fost folosit in scop functional, astazi, acest element a devenit unul de decor. Acesta adauga caldura incaperii nu doar prin "incalzirea" pardoselii, ci si prin senzaţia de intimitate pe care o confera.

Cu ajutorul covorului putem delimita vizual anumite spatii, si putem da un plus de culoare incaperii. Cum dimensiunea acestora variaza, avem posibilitatea sa alegem acel covor care sa acopere doar zona afectata a parchetului. La fel de practica este si mocheta. Aceasta reprezinta o varianta mai ieftina de acoperire a pardoselii, dar, la fel ca si covorul, are calitati estetice deosebite si o mare rezistenta la uzura.

Mochetele acopera toata suprafata pardoselei, nemailasand spatii libere sub piesele de mobilier. Daca aveti un parchet mai vechi pe care doriti sa-l acoperiti, mochetele sunt cele recomandate, dar in cazul in care pardoseala arata foarte bine, alegerea potrivita ar fi covorul.

Atat covorul cat si mocheta sunt fabricate din diferite materiale, sintetice sau naturale. Aceste materiale fac diferenta dintre un produs de calitate si unul mai putin bun. In tesatura mochetelor, pe langa lana si fibra sintetica, mai este utilizata si polipropilena, care da o rezistenta ridicata produsului. Daca incaperea pe care doriti sa o amenajati este supusa unui trafic intens, este recomandat sa alegeti o mocheta, deoarece asceasta rezista mult mai bine in timp decat un covor, si se curata mult mai usor.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro

Comentarii:

8ocSe6rGCYP postat pe 22 August 2013
cUZLwlQn
The accident of finding this post has breegthnid my day

F1vH4raU postat pe 22 August 2013
VobOcuRn
What libtearing knowledge. Give me liberty or give me death.

GWMuj3RrTW postat pe 22 August 2013
vWPHkEZb1s
What's it take to become a sublime exeopndur of prose like yourself?

sKfzJVLAB4 postat pe 20 August 2013
ud16AXgIBpX
Postam anuntul dvs in peste 365 de situeri de anunturi din Romania impreuna cu o poza si adresa siteului dvs. (in situerile ce permit acest lucru) crescand astfel numarul celor care vad anuntul dvs cu cateva sute de mii de persoane zilnic.Noi facem aceasta munca in locul dvs. Anuntul va fi indexat de Google rapid (cateva zile) si va fi afisat in primele pagini.my web site:

6qpbhgCbq postat pe 20 August 2013
WPkHqDfswgw9
Postam anuntul dvs in peste 365 de steuiri de anunturi din Romania impreuna cu o poza si adresa siteului dvs. (in steuirile ce permit acest lucru) crescand astfel numarul celor care vad anuntul dvs cu cateva sute de mii de persoane zilnic.Noi facem aceasta munca in locul dvs. Anuntul va fi indexat de Google rapid (cateva zile) si va fi afisat in primele pagini.my web site:

bHXGD1Rys postat pe 20 August 2013
wX0Rp7PP
Postam anuntul dvs in peste 365 de situeri de anunturi din Romania impreuna cu o poza si adresa siteului dvs. (in situerile ce permit acest lucru) crescand astfel numarul celor care vad anuntul dvs cu cateva sute de mii de persoane zilnic.Noi facem aceasta munca in locul dvs. Anuntul va fi indexat de Google rapid (cateva zile) si va fi afisat in primele pagini.my web site:

iPEOG0P1S7d postat pe 20 August 2013
g1K39mv3
Postam anuntul dvs in peste 365 de sirueti de anunturi din Romania impreuna cu o poza si adresa siteului dvs. (in siruetile ce permit acest lucru) crescand astfel numarul celor care vad anuntul dvs cu cateva sute de mii de persoane zilnic.Noi facem aceasta munca in locul dvs. Anuntul va fi indexat de Google rapid (cateva zile) si va fi afisat in primele pagini.my web site:

77RFLwo9CwC postat pe 20 August 2013
JYTrAF3w1
spune:Sunt foarte inaeerstt, sunt direct inaeerstt de acest targ-expozitie. Sper sa intalnesc destui colegi de breasla aici si sa punem la cale ceva cooperari. Poate, la o editie viitoare, sa particip si ca expozant.Sper sa fiu liber macar de ziua pacalelilor , sa am timp sa vizitez pe indelete tot targul, inclusiv AMBIENT EXPO si EXPO FLOWERS & GARDENS.