O locuinta frumoasa cu un buget limitat

gresieDe fiecare data cand rasfoim paginile cataloagelor specifice domeniului amenajarilor interioare ne minunam de ideile creative ale designerilor, de modul in care poate fi aranjata o locuinta, de micile detalii care intr-adevar “fac diferenta” si de fiecare truc folosit pentru ca ambianta sa fie placuta si primitoare.

Ne imaginam cum ar fi sa locuim in astfel de incaperi si ne gandim la cum am putea transforma si cei patru pereti ai nostri precum cei pe care-i vedem in filele revistei de specialitate. Odata ce o inchidem, visul se naruie, iar noi revenim cu picioarele pe pamant, spunandu-ne ca din punct de vedere financiar este imposibil sa aducem o echipa de specialisti care sa ne transforme intraga casa intr-una de poveste.

Exista totusi modalitati si mijloace deloc costisitoare cu ajutorul carora putem schimba spatiul in care locuim intr-unul asemanator celor din reviste, filme sau reclame. Spre exemplu, in reclame se filmeaza sau se fotografiaza tot ce este frumos si ce trebuie sa iasa in evidenta. Exact asa trebuie sa procedam si noi in locuinta noastra: sa scoatem la iveala tot ce este frumos si sa ascundem tot ceea ce este insignifiant.

Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa ne sortam lucrurile in functie de frumusetea lor. Astfel vesela vintage sau in orice alt stil uitata intr-un sertar, iese de sub umbra stratului gros de praf si este asezata pe rafturi, undeva la vedere. Aceasta poate fi un accesoriu decorativ foarte potrivit pentru living, bucatarie sau pentru spatiul in care servim masa.

Vazele cu un design mai aparte, asezate grupat pe o comoda pot fi un punct decorativ atractiv, care pune in valoare un anumit colt al incaperii. Un vas din sticla cu petale de flori asezat pe masuta din fata canapelei din living ne imbie sa luam o pauza de cafea si sa povestim cu cei dragi despre lucrurile frumoase ale vietii.

Luciul si culorile metalizate redau oricarei piese de mobilier o stralucire aparte. Astfel, daca avem o piesa de mobilier care pune incaperea intr-o lumina proasta, insa are o valoare sentimentala sau bugetul nu ne permite si nu o putem schimba, indicat este sa o lustruim, iar apoi sa aplicam un lac deschis la culoare: ivoriu (fildes), gri - argintiu sau alb.

A.V.
InCasa.ro

Comentarii:

rSyTjYtGKKahtyUI postat pe 09 Mai 2013
PZiTQuzdljsBNMpo
4 -2 Este acest raspuns foitsloor? 1-March-2013Completarea la ceea ce a spus Alex mai sus este că, pe termen lung, asta e o soluție scumpă vei avea, een mod sigur, nevoie de modificări și adaptări, iar ce ai economisit la eenceput, vei cheltui multiplicat pe urmă. Recomandarea mea e să alegi orice platformă proprietary (nu open source) pentru care ate2t dezvoltarea inițială, ce2t și costurile modificărilor sunt transparente și rezonabile. Asigură-te că firma aleasă nu e een piață de ieri, că platforma de bază pe care ți-o oferă are ce2t mai multe din caracteristicile dorite de tine, că eeți vine la eendeme2nă aplicația de administrare și că eeți plac oamenii cu care stai de vorbă, pentru că vei lucra cu ei mult timp. Succes.

Accesorii postat pe 14 Noiembrie 2012
Decoratiuni interioare
Alege cele mai noi metode de a decora, Borduri decorative, stickere pentru pereti, tablouri, peste 400 modele ! accesorii-pereti.ro