Pere in sos de vin

Acesta este un desert special si de efect, aromat, ce poate fi consumat oricand. Desertul este foarte usor de preparat. Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

2 pere

500 ml vin rosu

1 portocala

130g zahar brut

2 linguri afine

2 nuci macinate

2 cuisoare

1/4 lingurita scortisoara

1/4 lingurita nucsoara

Mod de preparare:

Vinul, zeama de la o portocala, coaja rasa de la o jumatate de portocala, zaharul si mirodeniile se pun la fiert. Cand a dat in clocot se adauga perele intregi, curatate de coaja. Folositi un vas adanc, astfel incat perele sa fie acoperite cu vin. Se pune capacul si se fierbe aproximativ 15 minute, pana se inmoaie perele.

Perele sunt scoase iar in vin se adauga nuca si afinele, apoi continutul se lasa sa fiarba la foc mic inca un sfert de ora pana ce acesta capata consistenta unui sirop. La final, perele sunt stropite cu sirop din belsug. Acest desert se poate servi atat cald cat si rece.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro