Pizza Capriciosa

pizza capricciosaIngrediente:
1 aluat dospit conform retetei
500 g rosii coapte bine
250 g sunca fiarta taiata felii
4 fileuri de sardele din conserva
8 anghinare (miezul) conservate in ulei
4 linguri ulei (de masline)
150 g masline negre
putina sare
piper negru macinat
1 lingura ulei (de masline) pentru a unge tava

Preparare:
1. Se prepara aluatul conform retetei. Se oparesc rosiile in apa fiarta, se racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si se taie in fasii de-a lungul. Sunca se taie in fasii de latimea degetului.
2. Sardelele se taie in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii. Se incalzeste cuptorul la 220C si se unge o tava cu ulei.
3. Aluatul se pune pe o planseta presarara cu faina, se intinde si se pune in tava. Marginile se trag in sus pe peretii tavii si se impunge in multe
locuri cu o furculita.
4. Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
5. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.

Timp de preparare: cca 1+1/4 ore.
Cca 910 kcal/portie.
Ca bautura insotitoare se recomanda un pahar de Chianti classico (vin).