Plachie de fasole

plachie de fasole- reteta de post -

Ingrediente:
500 g fasole boabe
200 ml ulei
3 cepe
2 capatani de usturoi
1 leg. patrunjel
1 lingura pasta de rosii
5 rosii proaspete
sare
piper
1 fir de cimbru
1 frunza de dafin

Preparare:
Fasole se lasa la muiat timp de 10-12 ore, apoi se pune la fiert in apa rece.
Intre timp se face sosul. Ceapa se curata si se taie feli care apoi se prajesc intr-o cratita
cu ulei pana ce se moaie; se adauga usturoiul (curatat si taiat marunt), 1 lingura de apa, patrunjelul taiat marunt, cimbrul, frunza de dafin, pasta de rosii, sarea, piperul si rosiile proaspete, curatate de coaja. Se amesteca si se lasa sa fiarba.
Dupa ce a fiert fasolea, se pune in cratita cu sos. Cratita se da la cuptor unde se lasa
pana cand sosul scade. Plachia se serveste calda.

Comentarii:

RztvkBhym postat pe 17 Iulie 2012
vYLmvfRor
este o specialitate araba fcauta din boabe de naut. acestea se fierb (trebuie inmuiate cu o zi inainte, ca si fasolea) sau se cumpara la cutie gata fierte si se amesteca cu 1 lingura de pasta de susan (tahini) proportia e de 2 cani naut fiert..o lg tahini. adaugi usturoi pisat, zeama de la o lamaie, putin ulei de masline (eu nu adaug fiindca e grasa pasta aceea) si dai pasezi cu blenderul. poti adauga si patrunjel verde tocat. sau o poti face picanta cu pasta de ardei iuti am descoperit aceasta pasta doar de cateva luni dar o ador. pana acum am mancat cu ardei, sau in lipie cu legume iar aseara cu cartofi copti si salata verde.