Placi ceramice in stil hi-tech

placi ceramiceHi-tech-ul are ca principala caracteristica "artificialul" si se bazeaza pe produse industriale sofisticate din sticla sau metal. Imaginea de ansamblu este, in general, destul de rece datorita abundentei de metal, plastic si sticla si lipsei tapiteriilor sau covoarelor groase. Este stilul adoptat, in speta, de oamnii de afaceri, care prefera spatiile deschise, aerisite, decorate cu obiecte de buna calitate sau de catre tinerii pasionati de aparatura electronica de marca 

 

Transpus in domeniul placilor ceramice, acest stil poate suprinde prin eleganta sa glaciala si prin texturile particularizate. Placile ceramice hi-tech trebuie asortate tehnologiilor de ultima ora, aparaturii si accesoriilor electronice. Este un stil fara ornamente, confortabil si functional, dar care trebuie sa surprinda prin aspectul suprafetelor si prin prezenta nuantelor de gri. Placile ceramice din aceasta categorie imita textura betonului, metalului sau a oricaror materiale artificiale, specifice mediului industrial.

 

Cercurile perfecte, curbele simple si unghiurile drepte sunt formele preferate, geometria este calculata si totul trebuie sa fie ireprosabil montat si pozitionat. Suprafetele mate includ placi simple, in combinatii interesante. Atunci cand se folosesc oglinzi sau sticla, acestea trebuie sa fie asimilate, astfel incat sa para elemente integrate in finisajul peretelui si nu obiecte de sine statatoare. Cat despre podele, acestea au aspectul celor folosite in fabrici sau in cladirile comerciale: beton aparent, placi ceramice monocrome, placi de vinil cu puncte iesite in relief sau mochete simple, de birou.

 

In materie de culori, paleta contine: gri metalizat, crom, albastru inchis si alb, cu accente puternice in nuante de culori primare (rosu, galben etc). Evitati nunatele de verde si brun si tonurile naturale, specifice interioarelor traditionale, rustice.

 

Lumina naturala si cea artificiala contribuie in mod decisiv la imaginea si perceptia acestor placi ceramice deosebite. Pentru iluminatul artificial folositi dispozitive moderne, precum lampile cu halogen sau spoturile directionale. Decorul hi-tech este sarac in decoratiuni si accesorii, mergandu-se pe un minimalism modernist.

 

Placile ceramice apartinad stilului hi-tech pot fi folosite in ambientarea oricarui tip de incapere - bai, camere de zi, spatii de asteptare etc.

Corina Dovinca
InCasa.ro

 

Comentarii:

oOPjfUHiVvyVF postat pe 23 Februarie 2013
riysnaXtmTCAvuvlFV
Doamna, pui problema oaucerm gresit. Am citit si cartea, acum trei ani, am vazut si filmul, care personal mi se pare magistral realizat, si ideea nu este ca este tabu sa recunosti ca nu iti iubesti copilul. Pentru ca femeia aia isi iubeste copilul cu o disperare cum rar gasesti.Ideea este ce faci si cum traiesti cand mereu ai sentimentul ca raul salasluieste in copilul tau . Cand mereu ai senzatia ca orice ai face, oricat te-ai stradui, simti ca rau exista in el si ca este dominant. Si cauti cu disperare binele din el, nu il gasesti, si insusi gandul ca poti crede despre copilul tau ca este rau te transforma intr-o mama rea pe tine, si iti proiecteaza asupra ta ca mama propriul esec. Femeia aia il iubeste all the way. Ce nu poate accepta este faptul ca ea a esuat in relatia mama-copil, isi asuma vina de a fi participat la monstruozitatile facute de fiul sau, chiar si prin simpla negare a faptului ca exista o samanta de rau in fiecare copil. Tabu-ul este de fapt cum sa recunosti faptul ca crezi despre propriul copil ca este raul absolut . Pentru ca nu poti recunoaste asta fara a recunoaste esecul tau total ca mama.