Programul de infrumusetare al locuintei

livingNe plictisim repede si dorim ca locuinta noastra sa aiba mereu un aer proaspat? Sa fie mereu schimbata si totodata sa se transforme in spatiul primitor cu o ambianta cu totul si cu totul aparte? Ce este de facut in acest sens?

Nu trebuie sa ne miram, atunci cand luam toate lucrurile la rand de ce am pastrat anumite lucruri atunci cand ne-am putat. Moda si gusturile noastre se schimba periodic, necesitatile noastre la fel. Uneori nu gasim timpul necesar pentru a face o curatenie generala si sa aruncam sau sa dam toate lucrurile de care nu mai avem nevoie si care ne ocupa spatiu si ne incarca incaperile.

In primul rand trebuie sa ne uitam bine in jur si sa ne gandim la lucrurile pe care dorim sa le pastram, care ne plac sau care pot reprezenta accesorii inedite in noul “tablou” al locuintei noastre. Inainte de a incepe “programul de infrumusetare” al locuintei noastre trebuie sa fim obiectivi si sa ne raspundem la intrebarea: “De ce lucru am cu adevarat nevoie si de care nu?” Cei patru pereti arata neaerisiti si oarecum intr-un total haos atunci cand se aduna prea multe lucruri. Avem senzatia ca ne sufocam, iar ambianta este total neprimitoare. Pentru ca intreaga treaba sa nu fie epuizanta, putem face cate ceva pe zile:

Ziua 1: Inversarea incaperilor, mutarea mobilierului…

Incepeti programul de infrumusetare al locuintei prin raspunsul la intrebarea: “Folosesc asa cum trebuie spatiile?” Daca raspunsul este nu, un prim pas este mutarea mobilierului dintr-o incapere in alta. Care este camera in care va petreceti cea mai mare parte din timp? Unde este linsite? De pe ce fereasta avem privelistea cea mai frumoasa?

Ziua 2: Tablourile

Un tablou potrivit poate schimba radical aspectul unei incaperi. Cele mai potrivite sunt picturile abstracte, care cuprind o varietate larga de culori.

Ziua 3: Perdelele

Lumina imbunatateste atmosfera din orice incapere, ea fiind cel mai potrivit si eficient “accesoriu” in acest sens. De aceea trebuie sa le dam mai muulta importanta perdelelor si draperiilor. Uneori exista posibilitatea ca acestea sa fie in plus, iar incaperea sa arate mult mai bine fara.

Ziua 4: Optimizarea accesoriilor

Pernele decorative, lumanarile, oglinda, vazele, statuetele reprezinta “cireasa de pe tort” a oricarei incaperi.

Ziua 5: Plantele

Indiferent de anotimp, plantele redau vitalitate si energia pozitiva oricarui spatiu.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro