Garderoba sau Dressing room

garderobaOriginea cuvantului "garderoba" provine din limba franceza si se refera la depozitarea hainelor. De asemenea,  garderoba are in vedere si  piesele mici de mobilier, care sunt amenajate in holul de la intrare (de exemplu cuierul sau o combinatie din mai multe elemente). Uneori, o oglinda, un dulapior cu sertare pentru pantofi sau pentru manusi si fulare constituie o mica garderoba.

Aceasta se numara printre cele mai practice solutii  cand este vorba de depozitarea hainelor si de economisirea spatiului. Garderobele pot fi montate pe peretele din camera special amenajata, din debara sau din holuri.

Majoritatea garderobelor sunt construite din mai multe materiale.  Lemnul predomina de cele mai multe ori. Fiind un material natural, acesta reprezinta o baza stabila. Sertarele sau usile pot fi vopsite in culori vii sau nuante sobre, acest lucru depinzand de gustul fiecaruia. Oglinzile in diferite forme dau un plus de originalitate si de stil. Pe langa acest aspect, acestea maresc spatiul din punct de vedere optic.

Garderoba este potrivita pentru orice locuinta - niciun hol sau niciun spatiu nu este prea mic. Multe modele pot fi modificate fara probleme, astfel incat sa poata oferi o capacitate mare pentru depozitarea hainelor.

Avand in vedere ca o garderoba nu are nevoie de mult spatiu, acestea fiind de cele mai multe ori suspendate pe perete, puteti amenaja langa dulapioare decorative sau canapele mai mici, toate acestea pentru a va creea confortul dorit.

Garderobele pentru copii, amenajate la o inaltime potrivita, colorate si cat mai vesele sunt extreme de practice, dar si foarte haioase. Parintii pot folosi aceste dulapioare si in scop educativ: micutii pot invata sa-si aseze singuri hainutele, sa fie mai disciplinati si mai ordonati.  In cazul in care in comert nu se gaseste garderoba pe care si-o doreste copilul dvs., folosindu-va imaginatia, puteti lipi sau picta personajele din desene animate indragite de cel mic.

Foto: closettailors.com, strachan.co.uk

InCasa.ro