Pui cu muguri de bambus

Bogati in proteine si fibre, mugurii de bambus nu sunt doar foarte gustosi, ci si foarte sanatosi. Acesta este un ingredient de baza in bucataria asiatica si cu precadere in bucataria chinezeasca. Mugurii de bambus pot fi adaugati in supe sau pot fi serviti alaturi de carnuri, taitei sau alte legume, aducand o textura crocanta.

Mugurii de bambus au putine calorii, sunt indicati pentru scaderea colesterolului, imbunatatirea digestiei si a circulatiei sangvine. Cei care adora gustul preparatelor asiatice pot incerca pui cu bambus.

Pentru acest preparat aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150g muguri de bambus, 50g piept de pui dezosat, 15ml ulei de masline, 1 lingura vin din orez sau otet din orez, 3 catei usturoi tocat marunt, 1 lingurita rasa de amidon din porumb, 4 linguri sos de soia, sare.

Mod de preparare:

Se face sosul amestecand  vinul din orez cu usturoiul, amidonul, sosul de soia si sarea.

Puiul se spala si se taie cubulete. Peste pui se adauga jumatate din sosul preparat si se lasa la marinat pentru 15-20 minute, la rece.

Bambusul se spala si se taie in cubulete, sau se foloseste bambus pretaiat.

Se incinge uleiul intr-un wok la aprox 110°C, apoi se adauga puiul si se prajeste la foc iute timp de 2 minute.

Se adauga mugurii de bambus si se amesteca bine de cateva ori, apoi se adauga jumatatea de sos ramasa si se mai tine pe foc alte 5 minute. Se amesteca din cand in cand. Se serveste cald.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro