Reparati covoarele stricate

 

La cat costa covoarele si carpetele in zilele astea, toti vrem sa ne asiguram ca cele din casele noastre rezista. De aceea, unul dintre cele mai dezastruoase lucruri care se poate intampla este sa se pateze sau sa ia putin foc covorul. Totusi, chiar daca covorul dumneavoastra a avut un accident, acest lucru nu inseamna neparat ca trebuie sa-l inlocuiti, putand inlocui sau carpi zona afectata.

A repara o mica arsura sau o mica pata poate fi la fel de simpu ca si taierea marginilor tocite ale covorului. Utilizand niste foarfece ascutite sau chiar o unghiera taiati cu atentie capetele patate. Nu taiati prea mult sau prea adanc deoarece covorul va parea ca a fost tuns necorespunzator.

Daca semnul este mai adanc, ar putea sa fie nevoie sa imprumutati niste fibre de covor. Inlocuiti fibrele stricate pana jos, apoi taiati niste fire din covor care nu sunt la vedere (de exemplu cele care sunt sub sifonier sau sub pat). Utilizand o scobitoare municti cu atentie si cu grija sa puneti cate p picatura de adeziv la capatul firelor. Apoi lipiti aceste fire de partea inferioara a covorului, de unde le-ati extras pe cele deteriorate. Acest proces este foarte incet si solicitant, deoarece trebuie sa aveti mare grija sa nu lipiti si alte fire.

Daca aveti o pata care este adanca sau acopera o zona mai mare va trebui sa inlocuiti zona afectata. Cel mai indicat este sa inlocuiti acea zona cu parti din covor care nu sunt la vedere. Cel mia bine este sa puneti partea care o sa o inlocuiasca pe cea patata deasupra, sa o fixati bine si apoi sa taiati ambele parti. Astfel, bucata care o va inlocui pe cea stricata va fi exact cat zona distrusa.

Puteti utiliza de asemenea si banda pentru covor dublu adeziva, insa aceasta in timp isi va pierde din adeziune. De asemenea, aceasta nici nu rezista foarte bine la umezeala la care este supus covorul atunci cand il curatati. Sau mai puteti folosi adeziv rezistent la apa, care va rezista mai bine la solutiile de curatat covoarele. Puneti adeziv pe margini si lipiti, insa aveti grija sa nu se lipeasca si fibre care nu au nimic.

    www.incasa.ro

15 Mai 2007

Nicoleta Oprea

Comentarii:

SqQDmlKEEIm postat pe 04 Septembrie 2013
3C83Z5Hx8XR
Natural in fiecare an - fitaxia tatei si inca nu l-a adus :(( si mie mi-e mila de ei da, nah, pune-te cu parintii :))Rose, voiam sa te intreb ceva, daca s-ar putea sa nu fiu acasa in perioada in care e randul meu cu Battle of crushes, are ceva daca postez cu cateva zile mai devreme si cum fac, iti dau link-ul ca sa postezi tu aici cand trebuie? :) Merci

Tz1bT2LVn postat pe 22 August 2013
ro3m26lYk
Personalmente creo que el e9xito aleme1m (que tambie9n tiene su lado oscuro, no creas) se debe a una cbnmioacif3n de factores socio-culturales (orientacif3n al largo plazo, interiorizacif3n de las normas, poca tolerancia ante la incertidumbre que lleva a extremar el me9todo, etc) pero tambie9n estructurales. Las empresas son me1s grandes, los equipos mayores y los presupuestos permiten me1s investigacif3n. Porque seamos realistas, las empresas espaf1olas son MUY pequef1as. Tan pequef1as que la mayoreda no tienen ni empleados (54%) o muy pocos (41% con menos de 10 trabajadores). Con esos recursos (sed, tambie9n humanos) pocas alegredas innovadoras nos podremos permitir ...

O1t6dOm8 postat pe 20 August 2013
p5YXngY16Ce2
spune:Sunt foarte intaerset, sunt direct intaerset de acest targ-expozitie. Sper sa intalnesc destui colegi de breasla aici si sa punem la cale ceva cooperari. Poate, la o editie viitoare, sa particip si ca expozant.Sper sa fiu liber macar de ziua pacalelilor , sa am timp sa vizitez pe indelete tot targul, inclusiv AMBIENT EXPO si EXPO FLOWERS & GARDENS.