Rolul decoratorului de interioare

O locuinta trebuie sa fie un spatiu cat mai placut, care sa raspunda atat dorintelor de intimitate ale locatarilor sai cat si cerintelor de reprezentare sociala ale acestora.
Ce putem face, prin urmare, pentru a organiza spatiul casei, astfel incat sa folosim la maxim potentialul acesteia, dar si sa cream o atmosfera cat mai placuta si mai intima?

Toata lumea stie ca o locuinta este proiectata de un arhitect. Dar cel ce si-a construit o casa stie ca, pe langa munca unui arhitect, trebuie sa se tina cont si de munca altor proiectanti de specialitate.
In randul proiectantilor de specialitate se incadreaza decoratorul de interioare, care amenajeaza spatiile interioare ale locuintelor.

Amenajarea interiorului incepe chiar odata cu proiectarea casei.
Generalizand, putem spune ca decoratorul de interior mobileaza spatiile, alege finisajele, culorile si materialele, face propuneri pentru iluminarea locuintei, iar, daca este necesar, remodeleaza partiul (impartirea) acesteia. Desigur, atributiile sale se pot extinde si la alte activitati.

Cum lucreaza un decorator de interioare ?
Pe langa procesul de proiectare, este importanta si respectarea succesiunii operatiilor. Primul pas este relevarea casei sau locuintei si cunoasterea exigentelor celui ce va folosi constructia. In faza schitelor de amenajare se clarifica exigentele functionale sau altfel spus, cerintele legate de modul de folosire a locuintei.Odata cu clarificarea cerintelor functionale, decoratorul de interioare trebuie sa prezinte proiectul viitoarei locuinte si sa conceapa stilul acesteia. In urmatoarea etapa decoratorul alege materialele si obiectele necesare pentru a rezulta in final un ansamblu armonios, corespunzator imaginii dorite.
In consecinta, urmeaza executia. Pe parcursul acesteia, in timpul muncii de santier, ideal este ca decoratorul sa supravegheze lucrarile. In urma acestei succinte enumerari, se poate constata cat de diversa este activitatea decoratorului de interioare.

Sursa: casasibiroul.ro