Sangria de toamna

Sangria este o bautura alcoolica racoritoare, consumata cu precadere in tarile vorbitoare de limba spaniola ca Uruguay, Argentina, Spania. Ingredientul principal al acestei bauturi este vinul, in special cel rosu. Se prefera de obicei vinul sec, usor si cu aciditate crescuta.

Sangria mai contine fructe, apa minerala, indulcitor, coniac sau alte bauturi, precum vermut sau lichior. In ceea ce priveste fructele, posibilitațile sunt aproape nelimitate. Unele din cele mai des folosite sunt citricele: portocale, lamai, lime, dar si mere, pere, pepeni, capsuni, ananas, struguri, mango. Exista mai multe variante de preparare a acestei bauturi, in functie de ingredientele folosite.

Sangria de toamna este o bautura aromata, ce are un gust usor intepator. Poate fi consumata la petreceri, sau acasa, la gustari sau la cina.

Pentru a prepara Sangria de toamna aveti nevoie de:

3 smochine

3 prune

3 caise

1 portocala

50 grame melasa

750 ml vin rosu

750 ml apa minerala.

Se feliaza smochinele, prunele si caisele. Intr-un recipient mare se amesteca fructele cu melasa, dupa care se torna incet vinul rece. Recipientul se acopera si se tine la frigider timp de 24 de ore. Inainte de a servi, adauga apa minerala si feliile de portocala. Bautura se prezinta intr-o carafa sau intr-un vas transparent pentru ca fructele, care au si un rol decorativ, sa fie vazute. Se serveste cu gheata.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro