Sauna finlandeza sau infrasauna?

Dupa cum rezulta si din comparatia de mai jos, alegerea trebuie facuta in functie de preferintele fiecaruia. Deoarece fiecare contribuie in mod diferit la pastrarea si imbunatatirea sanatatii este bine sa se ia in considerare o eventuala achizitie dubla, pentru a beneficia de avantajele fiecaruia in functie de situatie. Pentru a va fi mai usor sa alegeti va vom prezenta cateva diferente.

Astfel in ce priveste incalzirea cabinei in infra-cabina are loc incalzirea trupului si in doar o mica masura incalzirea aerului. In aceste cabine temperatura este de 30-40 sau 45-65 de grade C, in functie de elementele de incalzire utilizate.

Pe de alta parte in sauna finlandeza se incalzeste aerul si temperaturile ajung la 70-100 de grade C.

Efectul de transpiratie
In infra-cabina transpiram datorita undelor infrarosii care incalzesc trupul, ajungand pana la straturile inferioare ale pielii. Organismul transpira si la temperaturi joase - de ex. iarna la munte, acelasi efect se produce in infracabine.

In sauna finlandeza transpiratia are loc din cauza temperaturilor ridicate de pana la 70-100 grade C.

Pozitia corpului
Pentru a beneficia din plin de efectele radiatiilor infrarosii, este important ca radiatiile sa atinga in mod uniform corpul. In acest scop in infrasauna pozitia corpului trebuie sa fie nemiscata (pozitia sezand).

In sauna finlandeza avem posibilitate nelimitata de miscare Sauna finlandeza poate fi utilizata atat in pozitie sezand cat si in pozitie culcat, fara restrictie, deoarece efectele sunt independente de pozitie.

Sursa: casasibiroul.ro