Schimbari mici in stil mare

amenajari interioarePentru a aduce spectaculosul in locuinta dvs. nu este intotdeauna necesar sa apelati la modificari mari sau la investitii fabuloase. Micile schimbari pot aduce elemente surpriza si sunt, deseori, mai putin costisitoare. Sa ne referim la cateva dintre aceste mici modificari care pot imprima incaperii eleganta si stil.

1. Iluminatul
Ceva relativ ieftin, cum ar fi  un balon luminos, poate schimba aspectul camerei instantaneu. Lumina incandescenta a obiectelor de iluminat in forma de baloane imprima caldura incaperii, iar nuanta galbena creeaza o atmosfera confortabila. Intr-un spatiu decorat in culori reci, nuanta emisa de aceste corpuri de iluminat va tinde spre gri sau neutru. Baloanele florescente pot fi aspre si reci si puteti pierde acel sentiment de caldura necesar crearii unei atmosfere primitoare. Insa corpurile de iluminat full-spectrum redau culorile adevarate, imbunatatesc claritatea vizuala a camerei si reduc efortul ocular si oboseala.

2. Pernitele
Intotdeuna sunt cele care dau o nota decorativa incaperii si reprezinta cel mai rapid, practic si usor mod de a conferi incaperii un aer scanteietor. Daca aveti nevoie de un accent, pentru a insufleti un spatiu, este suficient sa adaugati cateva pernite decorative. Daca vreti ca nuantele folosite in decorul camerei dvs. sa formeze o imagine coerenta, folositi o pernita care contine imprimeuri in aceste culori si veti armoniza perfect spatiul.

3. Covoarele sau covorasele
Un singur covor de dimensiuni mari poate unifica elementele existente intr-o incapere, grupand piesele de mobilier, pe cand grupurile de covorase mici risca sa  "fractureze" imaginea unei incaperi. Daca totusi aveti mai multe astfel de covorase, eventual colorate diferit, este recomandat sa le prindeti pe toate impreuna si sa le coaseti pe dos cu o sfoara groasa, pentru a obtine un covor mai mare. Aceasta ultima metoda va permite sa  obtineti efecte coloristice inedite si forme deosebite.

4. Colectiile
Aveti cumva o colectie de pietre de marmura sin u stiti ce sa faceti cu ele? Grupati-le si asezati-le in boluri sau borcane decorative transparente, astfel incat sa obtineti un aranjament colorat. In acelasi mod puteti folosi si: scoicile, pietrele sau alte obiecte de dimensiuni reduse. Piesele de colectie mai voluminoase pot fi amplasate pe dulapuri suspendate de pereti sau in vitrine. Aveti grija, insa, ca nu cumva sa aglomerati camera - exista o granite foarte subtine intre expunerea unor colectii si dezordine.

5. Oglinzile
Strategic amplasate, acestea reflecta lumina, facand incaperea sa para mai deschisa si mai spatioasa. Pentru a dubla impactul, asezati o oglinda in spatele unui obiect decorativ impresionant. O oglinda mare amplasata pe peretele opus ferestrei dubleaza intensitatea luminii si confera un aer natural spatiului.

6. Florile
Desi uneori aceastea nu sunt tocmai ieftine (depinde de soiuri), efectul pe care il produc este impresionant, atat la nivel vizual, cat si olfactiv. Daca sunteti norocosi si aveti o gradina proprie, atunci lucrurile sunt mai simple.

Dupa cum constatati nu este foarte greu sa adaugati putin dinamism camerei in care locuiti. Numai cateva amanunte si cateva obiecte amplasate strategic pot schimba intregul decor.

Photo: younghouselove.com

Corina Dovinca
InCasa.ro