Amenajarea locuintei in functie de necesitatile copiilor

familieCopiii reprezinta in viata oricarei familii o raza de soare, o adevarata implinire si cea mai mare realizare. De asemenea, odata cu aparitia acestora apar griji noi, iar parintii trebuie sa se adapteze in functie de necesitatile micutilor. Totusi adultii nu trebuie sa schimbe total stilul de amenajare care este deja in locuinta. Noi va prezentam cateva idei cum putem face ca totul sa fie mai usor si mai sigur!

- Canturile si colturile din metal si sticla pot fi slefuite sau rotunjite sau imbracate cu un material, care poate fi achizitionat din magazinele de specialitate.

- Aveti canapele albe in casa sau doriti sa cumparati un astfel de mobilier? Atunci este bine daca acestea sunt imbracate in huse detasabile, astfel incat sa fie spalate in caz de nevoie. De asemenea cele din piele sunt indicate pentru o locuinta in care se afla si copii, deoarece acestea sunt usor de spalat cu o carpa moale si umeda.

- Mai multe corpuri de iluminat ridica factorul de confort din incaperi. Atunci cand dorim sa ne destindem, cand avem musafiri sau cand dormim sa ne bucuram de un pahar de vin bun, cel mai indicat este sa o facem intr-o lumina calda care creeaza o ambianta minunata.

- Va place sa pastrati rame cu fotografii, vaze sau obiecte fragile primite cadou si de care va leaga amintiri placute? Un raft suspendat la nivelul ochilor este cea mai buna solutie. Astfel cei mici nu vor ajunge la ele si le veti putea pastra intacte.

- Piesele de mobilier cu modele impodobesc frumos incaperile, iar in plus sunt foarte potrivite si pentru cei mici. Spre exemplu un fotoliu sau un covor in carouri ascunde mai bine o pata de suc, decat unul simplu.

- Pastrati din vopseaua cu care zugraviti peretii. Astfel din cand in cand puteti face sa dispara eventualele urme de maini, de ciocolata sau desenele pline de imaginatie ale celor mici, care au ajuns "din greseala" pe perete.

- Dulapurile construite in perete inalte pana la tavan sunt extrem de practice. Daca sunt bine compartimentate acestea reprezinta cel mai bun "ascunzatoare", iar camera ramane in cea mai mare ordine.

- Taburelele sau bancutele mici prevazute cu lada de depozitare sunt ideale pentru jucariile, care de cele mai multe ori se gasesc imprastiate in toata camera.

Sursa foto

InCasa.ro