Sfaturi pentru amenajarea unui dormitor relaxant

Dvs. puteti folosi aceste idei pentru a folosi din plin tot spatiul de care dispuneti.

1. Amplasarea patului. Stabiliti locul cel mai potrivit in care sa amplasati patul: unul din peretii camerei, de preferinta unul orientat spre nord, dar neaparat suficient de mare pentru a face loc unui pat de dimensiuni considerabile, marginit de noptiere.   

Amplasarea patului pe un perete interior si nu pe unul cu ferestre, va elibera peretii exteriori si va face ca ferestrele sa para mai ample.

  
  
2. Arhitectura tavanului. Vorbim aici de cazurile in care dormitorul este amplasat intr-o camera la mansarda sau la etaj, unde tavanul poate lasa la vedere unele elemente arhitecturale: barne, colturi, etc. La prima vedere, amenajarea unei astfel de incaperi poate parea o incercare dificila, dar rezultatul final poate fi chiar si mai impresionant, daca decorarea este realizata cu stil.

 3. Cantitatea necesara de lumina in dormitor. Inainte de a amenaja dormitorul intr-o anumita camera, ganditi-va de cata lumina va beneficia in fiecare moment important al zilei, dar si in diferite anotimpuri. Oricum, daca dormitorul va fi amplasat intr-o camera cu ferestre orintate spre sud, puteti oricand apela la perdele, draperii, obloane sau jaluzele metalice, verticale sau orizontale.

4. Dulapuri incastrate. Cum de-a lungul vietii adunam o gramada de lucruri pe care la un moment dat nu mai avem unde sa le indesam in dulapuri si sertare, o idee ar fi realizarea de spatii de stocare cum exista la americani: celebra camera-dulap, sau debara. Astfel spatiul din dormitor nu va mai fi ocupat de o piesa de mobilier masiva si destul de anosta, cum este dulapul.

5. Definiti spatiul cu ajutorul cabinetelor. Dulapurile de mici dimensiuni sunt potrivite pentru dormitoarele de mari.