Sfaturi pentru selectarea jaluzelelor exterioare

jaluzeleleEste foarte important sa aveti cunostintele de baza referitoare la accesoriile potrivite, finisajele sau elementele de decor pe care urmeaza sa le amplasati sau sa le instalati in propria locuinta. Aceasta reprezinta o parte foarte importanta in actualizarea aspectului general al decorului si in crearea impresiei de ansamblu a casei dvs.

De la blaturi la pardoseala, pereti si jaluzele exista un lucru pe care toate acete elemente il au in comun: ele trebuie actualizate in cazul in care doriti sa schimbati aspectul locuintei. Poate ca va intrebati de ce sa actualizati decorul in cazul in care puteti sa traiti foarte bine in cel existent. Raspunsul este simplu si el se refera la gradul de confort pe care locuinta vi-l ofera. Pentru ca nevoile si gusturile dvs se schimba, odata cu timpul, este important ca, din cand in cand, sa verificati locuinta si sa determinati ce elemente trebuie inlocuite si care sunt partile care necesita numai o ajustare. In acest articol ne vom referi la jaluzele exterioare - disponibile intr-o varietate de modele, astfel incat sa puteti alege unele potrivite pentru locuinta dvs.

Exista numeroase beneficii ale instalarii jaluzelelor exterioare la ferestrele casei. Pe langa imbunatatirea aspectului general, exista si avantaje legate de functia practica pe care acestea o au in protejarea locuintei, prin inlesnirea controlului asupra luminii solare, asupra cantitatii de lumina ce intra in incaperi sau al climatului din interior.

Inainte de a le instala este bine sa determinati ce tip sau stil de jaluzele exterioare este cel mai bun pentru locuinta dvs. Sau, mai exact, ce se potriveste cel mai bine situatiei in care va aflati. Exista jaluzele exterioare sub forma de lamele din aluminiu sau de fasii din lemn, de tip rulouri din aluminiu sau pvc, sub forma de obloane si altele.

Jaluzelele exterioare din aluminiu pot avea o grosime a lamelei de 80 sau de 60 mm, pretandu-se atat locuintelor, cat si cladirilor de birouri sau halelor industriale. Rulourile din acelasi material va ofera protectie antiefractie si impotriva intemperiilor, rezolvand, in acelsi timp si problemele legate de protectia solara. Izolarea termica sporita este asigurata cu ajutorul spumei poliuretanice injectata in interiorul lamelei. Exista mai multe tipuri de lamele in functie de efectul urmarit si de marimea suprafetei. Atat protectia solara desavarsita pe care o ofera cat si protectia antiefractie, variantele multiple de actionare, gama coloristica larga, toate acestea sunt menite sa satisfaca cele mai exigente cerinte. Rulourile exterioare din pvc ofera protectie solara si protectie impotriva privirilor indiscrete, principalele avantaje ale acestora fiind legate de usurinta in manevrare si gama coloristica larga. Obloanele dispun de o serie de caliati printre care faptul ca au rol atat decorativ cat si functional, imbinandu-se intr-un mod placut cu arhitectura locuintei si in acelasi timp oferind ventilatie si protectie solara si protejand geamurile de intemperii cum ar fi furtunile.

Fiind destinate exteriorului nu este recomandat sa instalati aceste tipuri de jaluzele, in niciun caz, in interiorul casei. Jaluzelele exterioare sunt de neegalat in ceea ce priveste rezistenta si durabilitatea. De aceea, foarte multi oameni aleg sa le foloseasca. Este, de asemenea, si motivul pentru care, deseori, vedeti o multime de case vechi cu obloanele exterioare intacte. Este important sa stiti ce material ar trebui sa alegeti in functie de tipul de expunere pe care il aveti: lemnul este cel mai comun si destul de bun, vinilul si plasticul sunt convenabile si usor de instalat, iar aluminiul pare a fi cel mai folosit. Cand vine vorba despre eleganta si stil, jaluzelele exterioare din lemn sunt, insa, cele mai potrivite.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro