Sfaturi utile pentru paine si chifle

stafuri utile pentru chifle si painePainea se mentine proaspata daca tineti in cutia de paine un cartof crud, curatat de coaja.

Painea tine mai mult daca o inchideti intr-o cutie de paine etansa sau intr-un vas de ceramica.

Cutiile de paine trebuie curatate o data pe saptamana cu apa cu otet ca sa nu se formeze mucegai.

Chiflele din ziua precedenta se ung cu multa apa si se mai coc 10 minute la 150C.

Painea si chiflele se pot congela si tin 2-6 saptamani.

Painea se congeleaza proaspata, dar rece in felul acesta isi pastreaza gustul bun dupa decongelare. O data decongelata, nu se mai congeleaza a doua oara.

Painea nu se mai consuma de indata ce apare cea mai mica pata de mucegai.

Comentarii:

IxEqOGJC postat pe 22 Septembrie 2012
CUVlJAVXEWWY
Painea alba este mai gustoasa paeina neagra este mai sanatoasa.100 g paine alba contine aproximativ 235 calorii si 1,5% fibre in timp ce aceeasi cantitate de paine neagra (obtinuta din faina de grau din care s-a inlaturat o aparte din tarate) are 218 calorii si contine 3,5% fibre. Mai buna decat paeina neagra este cea integrala (graham) care are aproximativ 215 calorii /100g, contine 5,8% fibre si pastreaza toti nutrientii din bobul de grau (vitamine, minerale, gluten, fibre vegetale).Citeste articolul despre paeina neagra pentru a afla mai multe amanunte: