Stiluri de amenajare din intreaga lume

living clasicNu trebuie neaparat sa vizitam tari indepartate ca sa stim si sa aflam ce stil de amenajare adopta sau este specifica acelei culturi. Casele de moda ne propun de regula o gama larga din cele mai diverse stiluri. Ramane la alegerea noastra daca optam pentru unul singur sau daca dorim sa dam un plus de originalitate locuintei noastre si sa imbinam elemente dintr-o cultura cu cele ale elementelor specifice unui alt popor.

Stilul antic de amenajare

Acest stil ne duce cu gandul de cele mai multe ori de vremurile copilariei, cand mergeam in casa buncicilor si ascultam atenti povestile si basmele cu rabdare povestite de acestia. Incaperile erau amenajate cu mobilier din lemn masiv si greu, prelucrat in asa fel incat sa aiba o imagine rustica. dulapurile cu diverse modele, vitrinele cu sticla groasa sau fotoliile cu picioare curbate fac parte de asemenea parte din stilul antic.

Stilul asiatic

Acest stil se caracterizeaza prin simplitate si claritate, iar design-ul pieselor de mobilier este unic. Obiectele clasice, precum paravanul din hartie, masutele minione si lampioanele asiatice raspandesc pretutindeni o eleganta aparte. Traditionale sunt si piesele de arta, statuete cu Buddha sau fantanile de piatra. Nuantele naturale au grija sa transforme orice spatiu intr-o oaza de liniste.

Stilul exclusivist de amenajare

Extravaganta este cuvantul cheie al acestui stil de amenajare. Totodata, specific acestuia este mobilierul clasic si materialele rafinate. De asemenea, constatam ca piesele de mobilier sunt unicate, prelucrate cu mana si uneori personalizate. Caracteristice stilului sunt si canapelele din piele naturala, sticla si metalul fin prelucrat. Decoratiunile sunt de asemenea pretioase si de regula reprezinta pata de culoare a incaperii.

Stilul individual

Dupa cum ii spune si numele, acest stil se rienteaza dupa gustul si placul cumparatorului. Aici pot fi amestecate piese de mobilier foarte vechi cu altele moderne. Cuvantu cheie este: imaginatia! Unii prefera sa-si creeze propriile piese de mobilier din cele mai neobisnuite materiale: carton, pasla, cauciuc, etc.

Stilul clasic

Nuantele delicate, podelele inchise la culoare, canapelele confortabile cu huse in tonuri deschise si mobilierul din lemn masiv - toate acestea fac parte din ingredientele de baza ale stilului clasic.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

Comentarii:

2iWUAf8dlBf postat pe 02 Septembrie 2013
XreUWLOoB4K
Cu muzica mi-am dat deja cu pearrea.Aranjarea e foarte ok nu trebuie schimbat nimic. Preturile sunt chiar decente mai mici de atat numa in crasme. Si pearrea mea e ca domnisoarele chelnerite sunt chiar foarte dragute :X. Chiar nu mai conteaza cum servesc atata timp cat ne incanta privirea :))

Bkansfevn postat pe 13 Ianuarie 2012
TwxjZbbqQ
Keep these articles cnmoig as they've opened many new doors for me.