Stiluri in decorarea sufrageriei

Fie ca locuiti intr-un apartament comfortabil sau intr-o casa din suburbii, o vila la malul marii sau o cabana in munti, sufrageria dvs. este cea care creaza o impresie de neuitat celor care va trec pragul. Ea "spune" musafirilor si vizitatorilor daca sunteti o persoana formala, eleganta, relaxata sau amuzanta; sufrageria da tonul casei si trebuie sa fie o reflectie a gusturilor proprietarului.

Sufrageria, camera de zi sau living-ul, cum i se zice mai nou, poate fi aranjat in multe feluri. Pentru unii, acest spatiu este formal, arata perfect in orice moment si este folosit numai cand vin musafirii. Pentru altii, el serveste ca loc de adunare a familiei in care se poate privi la televizor, in care copii isi pot face temele sau in care pot fi primiti prietenii. Altii au chiar un colt special amenajat in care stau pentru a-si savura ceaiul sau pentru a citi o carte.

sufragerie formala

Sufrageria formala, cunoscuta in istorie si cu denumirea de camera de primire, este locul in care sunt expuse de cele mai multe ori cele mai de pret obiecte aflate in posesia proprietarului. Decorul este de cele mai multe ori simetric - o canapea deasupra careia e agatat un tablou, flancata de doua masute pe care sunt asezate lampi. Ferestrele au draperii din materiale luxoase cu impletituri si franjuri, elemente care se gasesc si pe tapiserile scaunelor sau pe fetele de masa. Putine sunt insa casele care au spatiu pentru o astfel de camera perfecta (si deseori inutila), pe care e mai degraba facuta sa o admiri decat sa o folosesti.

sufragerie casual

Stilurile de decorarea a camerelor au evoluat astfel incat astazi este permis si un aspect mai putin formal. Desi poate pastra unele elemente, precum materialele scumpe sau dantelariile, sufrageria aranjata in stil casual are mai putine decoratiuni la ferestre si mobilier mult mai confortabil. Simetria studiata face loc liniilor curbate si mai multor pete de culoare. O astfel de sufragerie are un aer de nonsalanta. In afara faptului ca mobila si materialele trebuie sa se potriveasca, sunt putine regului de urmat, si cand exista, acestea sunt guvernate de motive practice. Alegerea pieselor de mobilier si plasarea acestora  este mai putin structurata. Camera va fi probabil folosita pentru privitul la televizor, caz in care e potrivta si o masuta pentru gustari. In sufrageriile de azi poate exista si un computer, asa ca biroul va avea un rol important.

Indiferent de scopul pe care il serveste sufrageria, dvs. trebuie sa va placa materialele, culorile, mobilierul si accesoriile folosite in decorarea ei. Fie ca este un spatiu seren ale celor doua sufrageria trebuie sa reflecte gusturile dvs.