retete de post

Alte cautari:

  • Supa de ceapa

    Supa de ceapa

    - reteta de post - Ingrediente: 3 cepe 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica

  • Plachie de fasole

    Plachie de fasole

    - reteta de post - Ingrediente: 500 g fasole boabe 200 ml ulei 3 cepe 2 capatani ...

  • Legumele si fructele in alimentatie

    Legumele si fructele in alimentatie

    Suntem mai interesati ca oricand de efectele pozitive ale legumelor, de retete, de gust, de agricultura ecologica si sanatate, insa numarul legumelor si fructelor consumate in mod obisnuit este in scadere.

  • Levantica in bucatarie

    Levantica in bucatarie

    Levantica este o planta aromatica excelenta folosita tot mai des in bucatarie. Frunzele si florile acestei plante pot fi folosite atat proaspete cat si uscate. Puteti sa asezati levantica in zahar si dupa cateva saptamani sa folositi acest tip de zahar aromat pentru diverse retete de prajituri, briose si sufleuri.

  • Cartofi cu verdeturi

    Cartofi cu verdeturi

    - reteta de post - Ingrediente: 12 cartofi mari 100 ml ulei 100 gr orez 1 ceapa...

  • Mazare cu marar

    Mazare cu marar

    - reteta de post - Ingredient: 1 kg. mazare boabe curatate 2 cepe

  • Maghiranul, parfum de Mediterana

    Maghiranul, parfum de Mediterana

    Maghiranul - Majorana hortensis, creste ca o tufa de mici dimensiuni si este o planta decorativa potrivita pentru gradinile insorite care nu dispun de foarte mult spatiu. In combinatie cu busuiocul, cimbrul, mararul si cimbrisorul, se obtine un colt feeric care va parfuma gradina si va indeparta tantarii.

  • Fructe care ne plac: portocale si mandarine

    Fructe care ne plac: portocale si mandarine

    Portocalele si mandarinele sunt printre cele mai gustoase fructe exotice. In general ne spunem ca daca alegem un fruct cu coaja stralucitoare, lucioasa, si continutul acestuia va fi la fel de bun. Ei bine, nu este chiar asa...

  • Prepararea alifiilor

    Prepararea alifiilor

    Va prezentam aici cateva retete de preparare ale unor alifii extrem de bune pentru tratarea unor boli.

  • Salata, o arma eficienta anti-kilo

    Salata, o arma eficienta anti-kilo

    Pentru a scapa de cateva kilograme nu este obligatoriu sa renunti la mancare. Dimpotriva, este suficient sa mai adaugi o salata la meniul preferat.

  • Cafeaua noastra zilnica

    Cafeaua noastra zilnica

    Legenda provenind din secolul al IX-lea i.C. spune ca pastorul de capre etiopian Khaldi a observat ca dupa consumul frunzelor si fructelor unei anumite tufe, caprele sale au devenit agitate si nu-si gaseau linistea nici macar in timpul noptii.

  • Cultivarea ciupercilor Pleurotus

    Cultivarea ciupercilor Pleurotus

    Cultivarea ciupercilor Pleurotus debuteaza la inceputul secolului 20, primele mentionari referindu-se la culturi in Germania si Franta.

  • Lichior de oua

    Lichior de oua

    Lichiorul de oua, cunoscut si sub denumirea de “eggnog”, este o bautura traditionala americana care se consuma de obicei in preajma sarbatorilor de iarna. Cu toate ca se folosesc aceleasi ingrediente de baza: lapte, zahar si oua batute, exista o sumedenie de retete pentru prepararea acestui lichior.

  • Prajitura cu crema de lamaie

    Prajitura cu crema de lamaie

    Lamaia este este un aliment aromat foarte des folosit la prepararea deserturilor, si nu numai. Si nu doar sucul de lamaie este folosit, ci si coaja acesteia care este un ingredient esential in multe retete. Este perfecta mai ales atunci cand avem nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugam lichid.

  • Cocktail racoros de vara – Limoncello

    Cocktail racoros de vara – Limoncello

    Limoncello este o bautura aromata si revigoranta, ideala pentru zilele toride de vara. Cocktailul de lamaie isi are originile in sudul Italiei, si a devenit cunoscut in intreaga lume inca de acum un secol, cand Vincenza Canale, care conducea un hotel pe insula Capri, le-a oferit oaspetilor sai un mic pahar cu lichior de lamaie, pe post de bautura servita dupa masa sau digestiv.

  • Decor rustic cu trunchiuri de copac si busteni

    Decor rustic cu trunchiuri de copac si busteni

    Daca ne dorim o amenajare in stil rustic trebuie sa optam pentru elemente naturale, iar lemnul este unul dintre materialele cele mai apreciate pentru un astfel de decor. Lemnul este prezent aproape in toata incaperea, in mobilier, pardoseala, accesorii, chiar si peretii sunt imbracati in lemn.

  • Bite me – lampa de birou comestibila

    Bite me – lampa de birou comestibila

    La prima vedere, creatia designerului american Victor Vetterlein pare o lampa simpla de birou care surprinde prin forma si prin textura materialului din care este confectionata. Corpul de iluminat intra insa in sfera obiectelor ciudate odata cu citirea mesajului inscriptionat: Bite me (musca-ma).

  • Un “altfel” de pom de Craciun

    Un “altfel” de pom de Craciun

    Impodobirea bradului de Craciun este un obicei stravechi, preluat de la popoarele germanice, care cu timpul a intrat si in traditia crestina. Dar pentru a mentine vie aceasta traditie, in fiecare an se taie mii de pomi. Putem insa ocroti natura gasind variante la clasicul pom de Craciun.

  • Masa din bucatarie

    Masa din bucatarie

    De cand emisiunile culinare difuzate la televizor au devenit din ce in ce mai cunoscute si mai indragite, interesul fata de tot ceea ce inseamna retete, feluri de mancare, amenajare, ustensile sau accesorii de bucatarie. Astfel cresc si pretentiile

  • Modalitati noi de a folosi obiecte vechi

    Modalitati noi de a folosi obiecte vechi

    Daca faceti parte din categoria femeilor care incearca sa recicleze orice obiect vechi pentru ca pur si simplu nu va puteti desparti de el, gasiti mai jos cateva idei utile despre cum puteti face acest lucru: Ghivecele din teractota: trebuie doar

  • Diferentele dintre flori si buruieni

    Diferentele dintre flori si buruieni

    Cand am fost mici cu totii ne-am jucat cu papadiile. Acele mici flori galbene pe care unele fete si le puneau pe post de accesoriu de infrumusetare dupa ureche. Desi papadia este si ea o planta, multi o considera buruiana. Daca ea creste in