
Supa de ceapa
- reteta de post - Ingrediente: 3 cepe 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica
- reteta de post - Ingrediente: 3 cepe 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica
- reteta de post - Ingrediente 3-4 morcovi medii 2 radacini...
- reteta de post - Ingrediente: 500 g fasole boabe 200 ml ulei 3 cepe 2 capatani ...
Suntem mai interesati ca oricand de efectele pozitive ale legumelor, de retete, de gust, de agricultura ecologica si sanatate, insa numarul legumelor si fructelor consumate in mod obisnuit este in scadere.
- reteta de post - Ingrediente: 12 linguri de ulei 14 linguri de zahar 14 linguri de apa
Ingrediente: 100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei
Levantica este o planta aromatica excelenta folosita tot mai des in bucatarie. Frunzele si florile acestei plante pot fi folosite atat proaspete cat si uscate. Puteti sa asezati levantica in zahar si dupa cateva saptamani sa folositi acest tip de zahar aromat pentru diverse retete de prajituri, briose si sufleuri.
- reteta de post - Ingrediente: 12 cartofi mari 100 ml ulei 100 gr orez 1 ceapa...
- reteta de post - Ingredient: 1 kg. mazare boabe curatate 2 cepe
Aceste ceaiuri sunt extrem de folositoare organismului uman.
3 linguri zeama de portocala putine bucatele de ananas si avocado...
Maghiranul - Majorana hortensis, creste ca o tufa de mici dimensiuni si este o planta decorativa potrivita pentru gradinile insorite care nu dispun de foarte mult spatiu. In combinatie cu busuiocul, cimbrul, mararul si cimbrisorul, se obtine un colt feeric care va parfuma gradina si va indeparta tantarii.
Portocalele si mandarinele sunt printre cele mai gustoase fructe exotice. In general ne spunem ca daca alegem un fruct cu coaja stralucitoare, lucioasa, si continutul acestuia va fi la fel de bun. Ei bine, nu este chiar asa...
Va prezentam aici cateva retete de preparare ale unor alifii extrem de bune pentru tratarea unor boli.
Pentru a scapa de cateva kilograme nu este obligatoriu sa renunti la mancare. Dimpotriva, este suficient sa mai adaugi o salata la meniul preferat.
Victor Popa are 60 de ani si locuieste de cand se stie in comuna prahoveana Gura Vitioarei, satul Faget.
Legenda provenind din secolul al IX-lea i.C. spune ca pastorul de capre etiopian Khaldi a observat ca dupa consumul frunzelor si fructelor unei anumite tufe, caprele sale au devenit agitate si nu-si gaseau linistea nici macar in timpul noptii.
Ingrediente: 150 g margarina 2 linguri cu miere...
Cultivarea ciupercilor Pleurotus debuteaza la inceputul secolului 20, primele mentionari referindu-se la culturi in Germania si Franta.
Lichiorul de oua, cunoscut si sub denumirea de “eggnog”, este o bautura traditionala americana care se consuma de obicei in preajma sarbatorilor de iarna. Cu toate ca se folosesc aceleasi ingrediente de baza: lapte, zahar si oua batute, exista o sumedenie de retete pentru prepararea acestui lichior.
Lamaia este este un aliment aromat foarte des folosit la prepararea deserturilor, si nu numai. Si nu doar sucul de lamaie este folosit, ci si coaja acesteia care este un ingredient esential in multe retete. Este perfecta mai ales atunci cand avem nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugam lichid.
Limoncello este o bautura aromata si revigoranta, ideala pentru zilele toride de vara. Cocktailul de lamaie isi are originile in sudul Italiei, si a devenit cunoscut in intreaga lume inca de acum un secol, cand Vincenza Canale, care conducea un hotel pe insula Capri, le-a oferit oaspetilor sai un mic pahar cu lichior de lamaie, pe post de bautura servita dupa masa sau digestiv.
Daca ne dorim o amenajare in stil rustic trebuie sa optam pentru elemente naturale, iar lemnul este unul dintre materialele cele mai apreciate pentru un astfel de decor. Lemnul este prezent aproape in toata incaperea, in mobilier, pardoseala, accesorii, chiar si peretii sunt imbracati in lemn.
Sezlongul este o piesa de mobilier versatila, functionala, care da stil spatiului ambiental si care sporeste confortul personal. Acesta este mai mult decat un scaun si mai putin decat o canapea. De fapt, este o fuziune intre cele doua.
La prima vedere, creatia designerului american Victor Vetterlein pare o lampa simpla de birou care surprinde prin forma si prin textura materialului din care este confectionata. Corpul de iluminat intra insa in sfera obiectelor ciudate odata cu citirea mesajului inscriptionat: Bite me (musca-ma).
Impodobirea bradului de Craciun este un obicei stravechi, preluat de la popoarele germanice, care cu timpul a intrat si in traditia crestina. Dar pentru a mentine vie aceasta traditie, in fiecare an se taie mii de pomi. Putem insa ocroti natura gasind variante la clasicul pom de Craciun.
Taburetul se poate spune ca este cea mai veche piesa de mobilier care a aparut din necesitate, si nimeni nu poate spune cu exactitate cine l-a inventat.
De cand emisiunile culinare difuzate la televizor au devenit din ce in ce mai cunoscute si mai indragite, interesul fata de tot ceea ce inseamna retete, feluri de mancare, amenajare, ustensile sau accesorii de bucatarie. Astfel cresc si pretentiile
Daca faceti parte din categoria femeilor care incearca sa recicleze orice obiect vechi pentru ca pur si simplu nu va puteti desparti de el, gasiti mai jos cateva idei utile despre cum puteti face acest lucru: Ghivecele din teractota: trebuie doar
Cand am fost mici cu totii ne-am jucat cu papadiile. Acele mici flori galbene pe care unele fete si le puneau pe post de accesoriu de infrumusetare dupa ureche. Desi papadia este si ea o planta, multi o considera buruiana. Daca ea creste in