Supa de dovleac si salvie

O supa care se potriveste foarte bine cu zilele reci de toamna este cea de dovleac si salvie. Deoarece pe piata romaneasca au patruns noi soiuri de dovleci, diferiti ca forma si gust fata de cei traditionali, trebuie sa stiti cum sa-i alegeti pe cei mai buni si gustosi. Printre preferintele multora se gasesc cei de dimensiuni potrivite, usor turtiti, cu coaja verde, portocalie sau alba.

Pentru supa de dovleac si salvie aveti nevoie de:

1 lingura ulei de masline
1 lingura de unt
3 cepe, tocate
2 linguri de salvie tocata
1,4kg de dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte
1 lingura de miere
1,5l supa de legume
fire de chives, tocate
piper negru

Daca nu aveti chives puteti folosi ceapa verde. Chives sunt unele dintre cele mai populare verdeturi, asemanatoare la aspect si gust cu ceapa.

Mod de preparare

Pentru acest preparat ai nevoie de o cratita mare sau un vas termorezistent. Primul pas este sa topesti untul in uleiul incins, dupa care sa adaugi ceapa tocata marunt si salvia. Soteaza-le pana se inmoaie, cam 15 minute. Pune dovleacul si amesteca incontinuu 5 minute. Adauga mierea, supa si fierbe totul pana cand dovleacul este moale. Lasa supa sa se raceasca un pic si paseaz-o intr-un blender. Daca compozitia este prea groasa, mai adauga supa de legume sau apa. Reincalzeste-o inainte de a servi si presara chives si ceva condimente.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro