Tapetul potrivit incaperilor mici

Tapetul este un finisaj practic si decorativ care nu se va demoda niciodata. Chiar daca este catalogat drept reprezentantul decorurilor clasice, tapetul poate fi usor integrat in orice tip de amenajare. Si asta datorita varietatii de texturi, culori si  imprimeuri disponibile.

Cum pentru fiecare incapere se preteaza un anumit tip de tapet, atat din punct de vedere al materialului cat si al cromaticii, este important sa alegem cu grija modelul pentru ca efectul sa nu fie unul nedorit.

In afara faptului ca aduce un strop de originalitate si personalitate camerei, tapetul poate transforma optic incaperea, facand-o  sa para mai inalta sau mai mare. De exemplu, in incaperile de mici dimensiuni, este recomandat un tapet cu model discret, in culori deschise, pastelate.

Daca se doreste un tapet cu motive, sunt indicate cele cu imprimeuri fine, de mici dimensiuni deoarece imprimeurile mari dau impresia de spatiu aglomerat. Cromatica joaca un rol la fel de important deoarece culorile deschise maresc vizual spatiul, iar cele inchise il micsoreaza.

De asemenea, nuantele deschise au rolul de a reflecta alumina. In spatiile mici este recomandat si tapetul lucios sau cu reflexe metalice deoarece ofera iluzia de spatiu larg. Nu sunt de neglijat nici culorile puternice, vii, care fac spatiul sa fie mai aerisit si primitor.

Un perete decorat cu un tapet imprimat nu necesita si alte docoratiuni. Daca se adauga totusi un tablou, este bine ca acesta sa prezinte o cromatica neutra. Tapetul imprimat este preferabil sa fie pus doar pe un perete, iar ceilalti sa fie imbracati in tapet deschis la culoare sau varuiti in crem, roz, alb sau galben. Tapetarea unui singur perete poate schimba complet infatisarea unei incaperi. Va scoate in evidenta doar o anumita zona a camerei si va da senzatia de mai mult spatiu.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro