Tarta cu peste

tarta cu peste si maslineIngrediente:
Blat
250 g faina de grau
50 g malai sau pesmet
2 linguri ulei de masline
150 ml apa
1 lingurita drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar

Ornare
5 linguri ulei de masline
6 cepe
2 catei de usturoi
2 lingurite busuioc taiat marunt
1 legatura partunjel verde
50 g sunca sau peste sarat, ansoa, sprot
100 gr masline de diferite sortimente
sare, piper

Preparare:
Se pun faina si malaiul intr-un castron. In mijloc se face o adancitura in care se adauga drojdia,
zaharul si putin apa calduta. Se lasa 10 minute la cald, apoi se adauga restul de apa calda si uleiul de masline si se framanta un aluat potrivit de tare. Aluatul obtinut se pastreaza cald, sa creasca, 30 de minute cel putin.
Intre timp, se curata ceapa, se taie in feliute subtiri si se caleste in 3-4 linguri ulei masline. Cand
incepe ceapa sa se ingalbeneasca, se reduce focul, se acopera vasul si se lasa sa se caleasca la foc foarte mic inca 10 minute. Se adauga usturoiul taiat marunt, busuiocul si se lasa la calit inca 10 minute, pana cand ceapa s-a inmuiat bine.
Se unge o tava cu ulei si se intinde in tava o foaie din aluatul pus la crescut. Peste aluat se pune
un strat uniform de ceapa calita si deasupra fasii subtiri de sunca, peste sarat, sprot, ansoa. Maslinele intregi sau taiate in feliute se aseaza in randuri, alternandu-le pe cele verzi cu cele negre si rosii.
Se coace tarta in cuptorul incalzit dinainte, la foc potrivit. Cand este gata, se scoate din cuptor,
se lasa la racit, se taie in bucati potrivite si se orneaza cu frunze verzi de patrunjel.

Comentarii:

xncTQVwAw postat pe 18 Februarie 2012
jTeePGfwlYeSgLxD
Fara plreobme. Ceea ce nu a mentionat in articol este mirosul uleiului de ricin destul de neplacut. Asa ca pot pune mai putin si adauga cateva picaturi de ulei esential de rozmarin.