Tort de portocale

tort de portocaleIngrediente:
Blat:
8 oua
1 portocala
150 g migdale macinate
2 linguri pesmet
2 linguri faina

Crema:
4 oua
250 g zahar pudra
2 linguri lapte
2 portocale (zeama si coaja rasa)
200 g unt

Pentru ornat:
felii de portocale

Preparare:
Blatul: Se porneste cuptorul. Galbenusurile de la 7 oua si 1 ou intreg se freaca bine, timp de 1/2 ora. Apoi
se incorporeaza migdalele macinate, pesmetul, faina si albusurile batute spuma. Se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina si se baga la cuptor. Dupa ce blatul s-a racit, se taie in 3 parti. Crema: ouale, zaharul, laptele si zeama si coaja rasa de portocale se amesteca si compozitia se ingroasa in baia de apa. In timpul fierberii si dupa aceea, pana la racire, crema se amesteca mereu. Se freaca untul spuma si se incorporeaza in crema racita. Foile blatului se umplu cu aceasta crema, de asemenea si foaia de deasupra. Se orneaza cu felii de portocale. Se tine in frigider pana la racire.