Trucuri pentru o baie de vis

amenajare baieO baie simpla, normala poate fi amenajata in cel mai scurt timp fara prea mari batai de cap, mai ales daca ne dam seama ca incaperea nu permite din punct de vedere al spatiului ceva mai sofisticat.

De aceea trebuie sa ne gandim foarte bine cum planificam incaperea, sa ne gandim la viitor, inainte de achizitionarea mobilierului si accesoriilor. Avem aceleasi necesitati si peste 5 sau 10 ani? De cele mai multe ori si in baie se pot face modificari, unele chiar radical, insa si efortul financiar va fi pe masura. Prima intrebare pe care trebuie sa ne-o punem ete "cate persoane folosesc aceasta baie?" O baie pentru copii trebuie amenajata intr-un anumit fel, una pentru adulti sau pentru personae cu handicap in alt fel.

InCasa va propune cateva idei pentru amenajarea potrivita a baii dvs.:

- Luati-va mai mult timp de gandire inainte sa va apucat de treaba, eventual consultati si opinia unui expert.

- De cat spatiu aveti nevoie in baia dvs.? Fiecare colt ofera in anumit spatiu pentru depozitare, acesta trebuie exploatat cu un mobilier adecvat.

- Aveti in vedere ca baia sa aiba o aerisire cat mai buna. Cea mai potrivita cale este o fereastra, cat de mica, insa daca acest lucru nu este posibil un ventilator trebuie sa fie indispensabil.

- Feriti-va sa lucrati cu prieteni sau vecini, chiar daca acestia sunt pricepui aveti nevoie de specialisti. Micile greseli, desi nu se vad pe moment, pot reprezenta pagube mari mai tarziu.

- Ganditi-va foarte bine daca veti ramane un timp limitat sau toata viata in locuinta. Daca alegeti cea de-a doua varianta trbuie sa stiti ca exista multe modele de dusuri, bai cu aburi, jacuzzi care pot fi luate fara nicio problema in locuinta cea noua.

- Perdeaua de la dus poate reprezenta o mare problema daca nu este de calitate. Din cauza apei fierbinti aerul din cabina de dus se incalzeste si devine umed. Aerul devine astfel mai usor, se ridica si iese din cabina, iar astfel in contact cu aerul rece de afara se constituie o presiune. De aceea o perdea subtire din  stofa sau din plastic este impinsa in interiorul cabinei de aerul rece din incapere lipindu-se de corp intr-un mod neplacut. Ce se poate face impotriva acestui fenomen care are efact numai asupra perdeleor usoare? Putem atarna mici greutati pentru ca aceasta sa nu se mai miste. In cazul in care cada este din metal, perdeaua poate fi lipita foarte usor cu ajotorul unor magneti. Cea mai eleganta solutie este sa achizitionam un perete din plastic sau din sticla.

- Baia reprezinta incaperea in care se intalnesc umezeala si electricitatea. De aceea trebuie sa respectam toate regulile impuse atunci cand este vorba de amenajare.

Surse foto: 1, 2

InCasa.ro