Usile frantuzesti

usi frantuzestiUsile frantuzesti sunt instalate, de regula, in pereche, deschizandu-se simultan si creand un spatiu de intrare larg. Chiar si atunci cand sunt inchise, ele ofera o imagine incantatoare, datorita combinatiei de panouri decorative din componenta lor. Ferestrele frantuzesti se prezinta intr-o multitudine de forme, marimi si stiluri, astfel incat alegerea unui astfel de produs devine o dificultate.

De regula sunt construite din lemn sau fibra de sticla care inconjoara ramele geamrilor din componenta. Aranjamentul din lemn ofera interiorului o infatisare mai primitoare si mai calda si permite vopsirea sau baituirea in diferite nuante sau culori. Fibra de sticla ofera, de asemena, o imagine placuta ansamblului, un aspect curat si modern, putand fi si ea vopsita dupa bunul plac al proprietatului. In plus, datorita materialului sintetic, usile din fibra de sticla sunt mai rezistente la conditiile exterioare de mediu si nu exista riscul de a se coji, bomba sau deforma. Puteti allege, desigur, o combinatie de materiale: o usa din lemn cu  o captuseala din aluminiu, de exemplu.

Partea specifica a usilor frantuzesti o reprezinta panourile decorative din sticla. Aranjamentele si designul acestora sunt nelimitate si depind de stilul personal al ficaruia: puteti opta pentru panouri din sticla mai mici si mai numeroase, pentru un singur panou cuprinzator sau puteti combina un panou mare cu mai multe panouri mici. Materialul poate fi baituit, smaltuit, texturat sau gravat - totul depinde de imaginatia si de gustul fiecaruia.

Dincolo de designul ales, trebuie sa tineti cont de natura sticlei, in vederea protejarii de elementele naturale externe. Tinand cont ca majoritatea modelelor sunt bazate pe sticla, ca material principal de constructie, aceasta trebuie sa fie durabila si incasabila, astfel incat sa  reziste vanturilor puternice, ploilor si altor fenomene naturale.

Usile frantuzesti pot fi faltuite, expandate sau glisante.

Corina Dovinca
InCasa.ro

Comentarii:

TWFgKiWSdbamriM postat pe 20 Februarie 2012
XmxhdcDsD
Ultima data cand am citit dprese rascoala lui Horea, pe vremea comunistilor (!), am aflat ca era mason. Asta explica totul Inclusiv relatiile cu Curtea de la Viena

Feri Lorincz postat pe 09 Februarie 2010
Usile frantuzesti - mai invata (in special de la un bun-mesrias)
Fatuta mea, mai ai multe, foarte multe de invatat. Nu stiu de unde te-ai inspirat dar esti foarte slabuta in acest domeniu. Intreaba un bun meserias inainte de a scrie ceva, dar nu un designer sau arhitect. Astia doi se cred atot-stiutori in orice domeniu de constructii dar si ei sunt "varza", au doar ceva habar dar nimic concret, daca ai "iei la bani marunti".