Violete la fereastra

violeteLa florarii si chiar la supermarket gasim violete. Suntem uimiti cat de frumoase sunt si tare mult am dori ca si acasa sa reusim sa le mentinem la fel. Pentru aceasta trebuie sa le daruim putin timp pentru ingrijirea necesara.

Violetele sunt foarte fragile si au nevoie de multa lumina, prefera asezarea langa o fereastra insorita, dar nu direct sub razele soarelui. De aceea o fereastra la est sau la nord este cea mai potrivita pentru ele.
Se pot ofili din cauza lipsei de lumina, dar si din cauza excesului de caldura. Daca nu au flori sau frunzele devin galben-maronii este clar ca nu au lumina.

-Udati violetele folosind un vas mic pentru a nu risca sa turnati prea multa apa.
-Nu le udati niciodata deasupra frunzelor si florilor. Este indicat sa puneti apa in farfurioara de sub ghiveci.

-Nu turnati niciodata apa rece direct de la robinet.
-Puneti in vasul folosit pentru udat apa calduta, lasati apa peste noapte in vas si udati dimineata. Astfel se asigura temperatura potrivita si se evapora clorul si florul din apa.
-Urmariti daca solul este umed. Daca nu mai este umed atunci este timpul sa udati planta din nou.

Violetele sunt intr-adevar de culoare violet, dar exista si varietati de violete albastre, alb si roz.
 

Comentarii:

uFYQiTxiQuCSLMFv postat pe 25 Noiembrie 2012
ODKszEnNcIiU
f bun articolul Floriana, atita doar ca, soatabrarea ce va sa vina, se numeste PASTI = Pastile Domnului!!!Sfintele Pasti cu ajutor de sanatate si har duhovnicesc, iti doresc.

CiMPwpIwlihozcrK postat pe 24 Noiembrie 2012
PEUrkERGFFUOG
stii cum se zice atata vreme cat n-are ce pune in farfurie, pe om il doare-n cot unde arncua o hartie cam asa si cu lumina by L