ceapa samanta

Alte cautari:

  • Telina cu masline

    Telina cu masline

    Ingrediente: 2 teline 1 ceapa 30 masline 100 ml untdelemn 25 g faina...

  • 10 sfaturi pentru rasadnite

    10 sfaturi pentru rasadnite

    Una din placerile gradinaritului este cresterea plantelor din seminte. Este uimitor cat potential de frumusete se concentreaza in fiecare samanta mica. Cum aceasta munca nu este foarte usoara, trebuie sa urmam o serie de pasi astfel ca...

  • Cartofi cu verdeturi

    Cartofi cu verdeturi

    - reteta de post - Ingrediente: 12 cartofi mari 100 ml ulei 100 gr orez 1 ceapa...

  • Ceapa

    Ceapa

    Contine multe substante hranitoare: zaharuri, vitamine si substante active care omoara microbii.

  • Tarta cu varza acra

    Tarta cu varza acra

    Ingrediente 200 g de faina, 120 g de margarina, patru linguri cu apa, un varf de cutit cu sare, un varf de cutit cu zahar, 100 g de cartofi fierti in coaja, 100 g de ceapa, 250 g varza acra, doi catei de usturoi, sare, piper, chimen si maghiran.

  • Ciulama de cartofi

    Ciulama de cartofi

    Ingrediente Sase cartofi mari, o ceapa potrivita, un morcov si o radacina mica de patrunjel, doua linguri cu faina, doua linguri cu margarina vegetala, un pahar apa minerala si doua lingurite cu delicat.

  •  Sufleu cu cartofi si ciuperci

    Sufleu cu cartofi si ciuperci

    Ingrediente 1 kg de cartofi 200g ciuperci 500g sfecla rosie 1 ceapa 2 linguri unt 80 ml supa 2 linguri patrunjel taiat marunt 2 oua 250 ml lapte 125 ml smantana 50g branza (mai uscata)

  • Sufleu de cartofi si ciuperci

    Sufleu de cartofi si ciuperci

    Ingrediente ( pentru 4 portii) 1 kg cartofi 200 g ciuperci 500 g sfecla rosie 1 ceapa 2 linguri de unt 80 ml supa 2 linguri patrunjel 2 oua 250 ml lapte 120 ml smantana sare, piper

  • Spanac cu orez

    Spanac cu orez

    Ingrediente 1,5 kg spanac, 1/2 kg ceapa verde, marar, 1/2 ceasca mare orez, suc de lamaie, sare, ulei de masline.

  • Dovlecei la cuptor

    Dovlecei la cuptor

    Ingrediente: 15-20 de dovlecei in floare, 1/2kg de rosii, 1 ardei gras, 100 ml de ulei, o ceapa, putin usturoi, marar, sare, piper

  • Rizzotto cu pui

    Rizzotto cu pui

    Ingrediente orez, morcov, patrunjel radacina, ceapa, ardei, Delikat, ulei si apa Pt. sos: o ligura si jumatate de bulion, o cana de apa, sare sau delikat dupa gust

  •  Fritata cu ciuperci si dovleac

    Fritata cu ciuperci si dovleac

    Ingrediente 550 gr. dovleac taiat in cubulete (fara samburi sau coaja), 15 gr. unt, patru linguri ulei, 150 gr. ciuperci, doua bucati usturoi (dupa gust) sfarimat, Opt bucati ceapa de primavara (verde) taiate, sapte oua marime medie - batute ca la omleta, mirodenii(piper,sare etc)

  • Tortillia

    Tortillia

    Ingrediente 500 gr. cartofi, 200 ml de ulei, 5 oua, o ceapa mare, sare, piper

  • Lasagna

    Lasagna

    Ingrediente Un pachet lasagna (500 grame), o frunza dafin, o ceapa taiata, 1/4 ceasca ulei, doi catei usturoi taiati, doua lingurite oregano, patru lingurite busuioc uscat, o conserva suc de rosii, o conserva rosii in suc propriu, taiate, un virf de lingurita scortisoara, 500 grame branza foarte moale sau smantana grasa, doua oua batute, jumatate pahar branza Parmezan, 500 grame ciuperci proaspete taiate, 500 grame spanac taiat, doi dovlecei taiati, 500 grame branza mozzarella

  • Chimionul, tehnologia culturii

    Chimionul, tehnologia culturii

    In stare spontana, chimionul este intalnit pretutindeni in Europa; la noi in tara il intalnim mai des in flora regiunilor de deal.

  • Supa de rosii coapte

    Supa de rosii coapte

    Bogate in vitamine si minerale, rosiile sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente. Consumate fie in stare naturala fie ca adaos in mancaruri, rosiile aduc numeroase beneficii organismului. Aceasta leguma este adesea recomandata de catre nutritionisti in curele de scadere a colesterolului si in curele de slabire.

  • Supa crema de ardei copti

    Supa crema de ardei copti

    Un preparat perfect pentru zilele de toamna este supa crema de ardei copti. Rosii, verzi sau galbeni, dulci sau picanti, ardeii sunt unele dintre cele mai sanatoase legume de care dispunem in luna septembrie.

  • Calamar umplut cu legume

    Calamar umplut cu legume

    Calamarii sunt fructe de mare tubulare, foarte gustoase, care se disting prin modul rapid de preparare. Calmarii folositi in alimentatie au dimensiuni mici si sunt gasiti sub forma de inele. Are numeroase proprietati nutritive si este foarte bogat in fosfor, proteine, vitamina B12 si riboflavin.

  • Preparat mexican - Guacamole

    Preparat mexican - Guacamole

    Cunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii, avocado a devenit un aliment tot mai des folosit si in bucataria romaneasca. Original din Mexic si Guatemala, acest aliment cu coaja verde inchis si cu miezul untos este printre cele mai sanatoase din lume.

  • Salata de cuscus cu pui si legume, o optiune sanatoasa pentru masa de pranz

    Salata de cuscus cu pui si legume, o optiune sanatoasa pentru masa de pranz

    Cuscusul, un aliment de baza in tarile arabe, a patruns cu succes si in bucatariile europene. Produs de obicei din semolina (grau dur macinat grosier), dar si, in unele regiuni, din orz sau mei, cuscusul este considerat astazi de nutritionisti ca fiind unul dintre cele mai sanatoase alimente provenite din cereale.

  • Orez cu castane si dovleac

    Orez cu castane si dovleac

    Castanele, pe cat sunt de gustoase, pe atat sunt de sanatoase. Acestea sunt surse importante de vitamine (B6, B9, C, E si K) si minerale (calciu, zinc, magneziu si potasiu). De asemenea, castanele comestibile sunt renumite pentru continutul bogat in fibre alimentare si in carbohidrati complecsi.

  • Supa crema de conopida

    Supa crema de conopida

    Fructele si legumele reprezinta o componenta importanta a unui regim alimentar sanatos si echilibrat, mai ales pe perioada postului, cand sunt excluse din alimentatie o mare parte din alimente.

  • Supa de dovleac si salvie

    Supa de dovleac si salvie

    O supa care se potriveste foarte bine cu zilele reci de toamna este cea de dovleac si salvie. Deoarece pe piata romaneasca au patruns noi soiuri de dovleci, diferiti ca forma si gust fata de cei traditionali, trebuie sa stiti cum sa-i alegeti pe cei mai buni si gustosi.

  • Teme si idei inspirate de dormitorul indian

    Teme si idei inspirate de dormitorul indian

    Sensibilitatea artistica a indienilor, atat in ceea ce priveste obiectele de arta, cat si arta populara, provine dintr-o transformare culturala veche de mii de ani. Temele decorative ale acestei tari releva influentele vecinilor sai asiatici, perioadele