ceapa samanta

Alte cautari:

  • Cod cu sos de vin

    Cod cu sos de vin

    Ingrediente: 1 cod de 1/2 kg. 3 cepe 200 ml. vin alb 100 g. ciuperci 20 g. faina

  • Pui bouillabaisse

    Pui bouillabaisse

    Ingrediente: 6 pulpe de pui, fara piele si injumatatite 3 linguri ulei

  • Sarmale

    Sarmale

    Ingrediente: 1 varza medie de cca. 1,5 kg 400 g carne tocata ...

  • Tarta cu peste

    Tarta cu peste

    Ingrediente: 250 g faina de grau 50 g malai sau pesmet 2 linguri ulei...

  • Castraveciori in otet

    Castraveciori in otet

    Acum, in plina toamna, camara asteapta "cu bratele deschise"sa fie umpluta cu conserve de toate felurile preparate cu putin efort, dar care vor fi numai bune pe timp de iarna.

  • Legume cu macaroane

    Legume cu macaroane

    Ingrediente doua cepe, 500 g macaroane scurte, patru rosii, un morcov, o conserva cu fasole verde, o conserva cu boabe de porumb si 50 g alune prajite.

  • Chec cu ciuperci

    Chec cu ciuperci

    Ingrediente: 3 cepe medii taiate cubulete, 2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete, 5 oua la temperatura camerei, 5 linguri de faina, 5 linguri de smantana, 1 legatura de marar, 3 linguri ulei, sare piper dupa gust.

  • Salata Caesar

    Salata Caesar

    Ingrediente: salata proaspata 4 bucati de ansoa 3 lingurite de mustar Dijon 2 lingurite usturoi strivit 4 galbenusuri fierte 1/2 ceasca otet din vin alb sau rosu 1 lingurita sos Worcestershire 1 ceasca Parmezan ras 1/4 l ulei de masline 1/2 lingurita piper negru crutoane

  • Supa de calamar

    Supa de calamar

    Ingrediente: 150 gr calamar, 150 gr sepie, 8 gambe, 4 langostine, 12 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o lingurita boia dulce sau iute, ulei de masline, 8 linguri rosii tocate (mixate), sofran, 500 gr orez, 2-3 catei de usturoi, supa de peste (cat este necesar, aproximativ dublu decat orezul).

  • Dulceata de gogonele

    Dulceata de gogonele

    Ingrediente: 40 de gogonele de marimea prunelor, un kg zahar, jumatate baton vanilie, zeama de la o lamiie, 750 ml apa

  • Gogosari cu fasole boabe

    Gogosari cu fasole boabe

    Ingrediente Jumatate litru ulei, zece cepe potrivite, 20 gogosari, un kg fasole boabe, un litru bulion, sare, piper, foi de dafin, frunze de telina

  • Patlican Musakka

    Patlican Musakka

    Ingrediente Un kg vinete, 50 g ulei de masline, 250 gr carne tocata, doua cepe mici, doua rosii, doua lingurite bulion, doua lingurite sare, un sfert lingurita piper, jumatate cana apa, patrunjel

  • Rasadurile - cum se fac si ce probleme pot aparea

    Rasadurile - cum se fac si ce probleme pot aparea

    Cand vine vorba de realizarea rasadurilor, tehnica este simpla si materialele de care avem nevoie sunt putine la numar; pe de alta parte, recompensa va fi mare atunci cand vom vedea plantutele firave, de abia iesite din seminte...

  • Obtinerea rasadurilor de legume

    Obtinerea rasadurilor de legume

    Legumele ce se cultiva mai frecvent prin rasaduri sunt : rosiile, vinetele si ardeii, care au cerinte mai mari in ce priveste caldura si necesita o perioada mai mare de vegetatie pana cand se recolteaza.

  • Salata naturista

    Salata naturista

    O excelenta salata care nu trebuie neaparat sa fie mancata cu alt fel de mancare.

  • Loboda se poate semana si toamna

    Loboda se poate semana si toamna

    Loboda este o planta anuala care se inmulteste prin semintele care apar in luna august. Datorita rezistentei la temperaturile reduse, se poate semana si toamna si primavara. Frunzele se pot conserva peste iarna in borcane, asezate strat peste strat, peste care presara sare de bucatarie

  • Plantele sanitar

    Plantele sanitar

    In lumea plantelor intalnim specii care sunt rezistente la unii daunatori si care pot proteja si plantele invecinate de actiunea acestora. Rezistenta lor este data de continutul in substante precum alcaloizii, uleiurile volatile sau fitofungicidele

  • Toamna in livezi

    Toamna in livezi

    Lucrarile de ingrijire a pomilor fructiferi tin in primul rand de protejarea tulpinilor acestora, impotriva atacului rozatoarelor. Iarna iepurii si soarecii de camp rod coaja pomilor, in special a celor tineri.

  • Nici o ciorba fara... leustean

    Nici o ciorba fara... leustean

    Practic, daca optam pentru obtinerea unei parcele simple, rasadurile se planteaza pe randuri, lasand 20 cm intre planta si 40-50 cm intre randuri; pentru o parcela mixta, putem da nastere unei gradinite de verdeturi alternand leusteanul cu patrunjelul, telina si mararul.

  • Confuzii frecvente: cimbru sau cimbrisor?

    Confuzii frecvente: cimbru sau cimbrisor?

    Cand vine vorba de ierburi aromate, toata lumea a auzit despre cimbru si cimbrisor. Putini insa cunosc diferentele. Toate speciile fac parte din aceeasi familie botanica, Familia Lamiaceae. Plantele intre care adesea se fac confuzii sunt cimbrul de gradina, cimbrul de camp si cimbrisorul.

  • Bamele au nevoie de multa lumina

    Bamele au nevoie de multa lumina

    Cand cultivam bame in gradina vom avea grija sa alegem o parcela in plin soare. In luna mai, spre sfarsit, se semana semintele pe brazde inaltate, de 1 metru inaltime. Vom lasa intre randuri o distanta de 70 cm, iar intre plante 20-25 cm. Pe masura ce se dezvolta se uda periodic si se indeparteaza buruienile