rosii retete

Alte cautari:

  • Rosii grecesti

    Rosii grecesti

    Ingrediente (pentru 8 portii): rosii, ceapa rosie, masline, branza feta, oregano, ulei de masline, otet...

  • Supa de rosii, iarna

    Supa de rosii, iarna

    Ingrediente 2 borcane de rosii in bulion, 2 linguri ulei de masline, o ceapa mijlocie, o mana de fidea, 2-3 morcovi taiati felii, 1 radacina telina mijlocie taiata cubulete. Condimente: cimbru uscat, maghiran, busuioc, 1 legatura patrunjel verde, cateva frunze verzi de menta (se pot inlocui cu o cescuta de ceai de menta, neindulcit), sare si piper dupa gust.

  • Supa de rosii

    Supa de rosii

    Ingrediente: 1 ceapa 1 conserva de boabe fasole( o conserva mai mica --500 ml) 1 legatura cimbru 500 grame rosii 2 linguri ulei de masline 4 linguri pasta de rosii sare, piper 4 linguri smantana

  • Rosii umplute cu varza

    Rosii umplute cu varza

    Ingrediente: - 4-5 rosii mari, frumoase, tari - 1 capatana varza alba - 4 ardei grasi - Sos din 1 galbenus tare, o lingurita mustar, ulei, otet, patrunjel tocat, sare, pipe

  • Rosii umplute cu ciuperci

    Rosii umplute cu ciuperci

    Ingrediente 6-12 rosii, 100-150 g de ciuperci, 2 oua, 120 ml de ulei, o lingurita de mustar, o lingura cu zeama de lamaie, patrunjel verde sau marar verde tocat, sare, piper, dupa gust.

  • Supa de rosii coapte

    Supa de rosii coapte

    Bogate in vitamine si minerale, rosiile sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente. Consumate fie in stare naturala fie ca adaos in mancaruri, rosiile aduc numeroase beneficii organismului. Aceasta leguma este adesea recomandata de catre nutritionisti in curele de scadere a colesterolului si in curele de slabire.

  • Lichior de oua

    Lichior de oua

    Lichiorul de oua, cunoscut si sub denumirea de “eggnog”, este o bautura traditionala americana care se consuma de obicei in preajma sarbatorilor de iarna. Cu toate ca se folosesc aceleasi ingrediente de baza: lapte, zahar si oua batute, exista o sumedenie de retete pentru prepararea acestui lichior.

  • Prajitura cu crema de lamaie

    Prajitura cu crema de lamaie

    Lamaia este este un aliment aromat foarte des folosit la prepararea deserturilor, si nu numai. Si nu doar sucul de lamaie este folosit, ci si coaja acesteia care este un ingredient esential in multe retete. Este perfecta mai ales atunci cand avem nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugam lichid.

  • Supa crema de ardei copti

    Supa crema de ardei copti

    Un preparat perfect pentru zilele de toamna este supa crema de ardei copti. Rosii, verzi sau galbeni, dulci sau picanti, ardeii sunt unele dintre cele mai sanatoase legume de care dispunem in luna septembrie.

  • Masa din bucatarie

    Masa din bucatarie

    De cand emisiunile culinare difuzate la televizor au devenit din ce in ce mai cunoscute si mai indragite, interesul fata de tot ceea ce inseamna retete, feluri de mancare, amenajare, ustensile sau accesorii de bucatarie. Astfel cresc si pretentiile

  • 10 stiluri de Craciun - teme si culori de sarbatori

    10 stiluri de Craciun - teme si culori de sarbatori

    Cea mai rapida modalitate de a realiza un astfel de Craciun, din punct de vedere cromatic, este aceea de a inlocui elementele decorative rosii cu cele albe. Incepeti chiar cu Steaua Craciunului (Poinsettia), care este disponibila si in varianta alba

  • Fuchsia sau cercelusul

    Fuchsia sau cercelusul

    Fuchsia hybrida este un arbust ornamental cu flori variat colorate, care atarna ca niste cercei pe lastari flexibili. Florile curgatoare si catifelate, sunt in general violet sau rosii, insa exista specii ale caror flori sunt albe, roz sau lila. Este una dintre cele mai

  • Sucul de ridichi negre si rosii

    Sucul de ridichi negre si rosii

    Sucul obtinut din ambele tipuri de ridichi are un miros destul de greu de suportat, din cauza unor substante sulfuroase care se disperseaza in timpul prepararii acestui suc.

  • Cobalt

    Cobalt

    Localizat in centrul moleculelor de vitamina B12, cobaltul joaca un rol esential in fabricarea globulelor rosii. Este singura functie care ii este recunoscuta, dar este o functie cruciala.

  • Legumele si fructele in alimentatie

    Legumele si fructele in alimentatie

    Suntem mai interesati ca oricand de efectele pozitive ale legumelor, de retete, de gust, de agricultura ecologica si sanatate, insa numarul legumelor si fructelor consumate in mod obisnuit este in scadere.

  • Tendinte in alimentatie

    Tendinte in alimentatie

    La fel ca in moda si entertainment, si in industria alimentara, diete si retete exista tendinte. Saptamanal apar diete noi, care promit rezultate exceptionale, pentru ca apoi sa dispara in saptamana urmatoare si sa nu se mai auda niciodata de ele. Noile retete, nascocite de bucatari mai mult sau mai putin renumiti, capteaza atentia gurmanzilor, insa nu pentru mult timp. Iata care sunt pe moment tendintele in ceea ce priveste alimentatia

  • Remedii naturiste pentru obezitate

    Remedii naturiste pentru obezitate

    Obezitatea reprezinta una dintre cele mai frecvente boli ale omului modern. Au aparut o multime de retete minune care iti garanteaza ca vei slabi rapid, fara nici un efect secundar asupra organismului. Insa dupa ce au fost urmate, multi s-au plans de alte afectiuni. Va vom prezenta acum cateva tratamente naturiste, care ii pot ajuta pe cei care sufera de obezitate.

  • Carnegie Sunrise

    Carnegie Sunrise

    Ingrediente 50 ml vodca 30 ml tequila o cutie suc de portocale (330 ml) 100 ml suc de rosii patru capsuni

  • Frappe rouge

    Frappe rouge

    Ingrediente: cantitate: 5 portii - doua globuri de inghetata de coacaze rosii - 50 ml sirop de coacaze rosii - 20 ml lapte - o lingura sirop de zahar - putina zeama de lamaie - patru linguri de coacaze rosii, proaspete - gheata zdrobita

  • Bloody Mary

    Bloody Mary

    Ingrediente 5 cl Vodca 12 cl Suc de rosii 1 cl Suc de lamaie Ingrediente optionale Tabasco Sos Worchester