
Supa crema de ardei copti
Un preparat perfect pentru zilele de toamna este supa crema de ardei copti. Rosii, verzi sau galbeni, dulci sau picanti, ardeii sunt unele dintre cele mai sanatoase legume de care dispunem in luna septembrie.
Un preparat perfect pentru zilele de toamna este supa crema de ardei copti. Rosii, verzi sau galbeni, dulci sau picanti, ardeii sunt unele dintre cele mai sanatoase legume de care dispunem in luna septembrie.
Aceasta supa este usor de preparat si este delicioasa. Ingrediente: 300g broccoli congelat sau 2 cesti broccoli proaspat, 2 catei usturoi, o ceapa medie tocata
Bucataria frantuzeasca este cunoscuta peste tot in lume pentru preparatele sale fine si gustoase. Sofisticate sau simple, felurile de mancare frantuzesti sunt demonstratii de arta culinara. Desi retetele par a fi sofisticate, ingredientele sunt accesibile oricui.
Fructele si legumele reprezinta o componenta importanta a unui regim alimentar sanatos si echilibrat, mai ales pe perioada postului, cand sunt excluse din alimentatie o mare parte din alimente.
Cand ai pofta de ceva bun, incearca o reteta simpla si delicioasa - tarta cu crema de iaurt si pere. Acest desert, pe langa faptul ca este foarte gustos, este si sanatos. Zemoase si aromate, perele sunt unele dintre cele mai cautate fructe ale sezonului.
Sucul de ceapa este atat de puternic, incat nu poate fi consumat decat in doze mici (maximum 50 ml pe zi) si in combinatie cu miere sau cu alte sucuri, ca de exemplu cel de morcov.
4 cepe taiate solzi 10 ridichi de luna, rase 2-3 fire de ceapa verde
Ingrediente o ceapa, un morcov, un pastarnac, o radacina de patrunjel, jumatate de telina, doi catei de usturoi, 300 g de linte, 100 g de margarina, o crenguta de cimbru, sare, doi litri de apa, piper si un cartof.
Iata o supa usoara si foarte buna mai ales pentru cei care tin regim de slabire. Naturala si cu putine calorii.
- reteta de post - Ingrediente 3-4 morcovi medii 2 radacini...
Ingrediente: 1 1/2 l apa 50 g morcovi 1 ceapa 2 linguri unt...
Lamaia este este un aliment aromat foarte des folosit la prepararea deserturilor, si nu numai. Si nu doar sucul de lamaie este folosit, ci si coaja acesteia care este un ingredient esential in multe retete. Este perfecta mai ales atunci cand avem nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugam lichid.
Ingrediente: 1 kg ciuperci 2,5 kg gogosari 1 kg de ceapa 2 kg de rosii
Ingrediente: 2 kg de ceapa 1,5 kg de gogosari 2 kg de rosii
Ingrediente: 340 g macaroane 400 g peste 1/2 cana ceapa...
Cand vine vorba de ierburi aromate, toata lumea a auzit despre cimbru si cimbrisor. Putini insa cunosc diferentele. Toate speciile fac parte din aceeasi familie botanica, Familia Lamiaceae. Plantele intre care adesea se fac confuzii sunt cimbrul de gradina, cimbrul de camp si cimbrisorul.
Unul dintre cele mai renumite deserturi frantuzesti este creme brulee. Foarte fin si delicios, acest desert poate fi servit in orice moment al zilei. Creme brulee seamana foarte mult cu traditionala crema de zahar ars, insa ingredientele sunt altele iar textura este ceva mai cremoasa.
Ingrediente: 3 cl gin 3 cl rum 1,5 cl scotch 3 cl frisca 1,5 cl crema de cacao...
Ingrediente: 6 cl gin, 3 cl suc de grapefruit, 1,5 cl galliano, 1,5 cl crema de banane...
Ingrediente: 7 cl Navan 11 cl crema de ananas 2,8 cl suc proaspat de lime...
Ingrediente: ulei de masline, spagheti, orez, 3 fire de ceapa verde, putina apa, patrunjel tocat, sare si piper dupa gust...
Ingrediente: 250 g de cartofi, 2-3 rosii, un castravete, 200 g de friptura (sau cabanos), 2 oua fierte tari, o legatura de ridichi, o legatura de ceapa verde, marar dupa gust, 1-2 catei de usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel verde tocat.
Ingrediente 200 g de faina, 120 g de margarina, patru linguri cu apa, un varf de cutit cu sare, un varf de cutit cu zahar, 100 g de cartofi fierti in coaja, 100 g de ceapa, 250 g varza acra, doi catei de usturoi, sare, piper, chimen si maghiran.
3/4 litru de apa sau lapte, 1 ceapa tocata, putin usturoi (tocat...
Ingrediente: un dovleac mediu ca marime, 2 cepe dulci, 2 catei de usturoi, 2 cesti de piept de pui mixat, 1 ceasca smantana, 1/2 pachet unt, ulei de masline, sare, piper, ceapa verde taiata.
- reteta de post - Ingrediente: 3 cepe 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica
Ingrediente: 1 ceasca orez 3 cesti de supa de zarzavat sau apa...
Ceapa de apa, numita si ceapa Caba, se cultiva prin rasaduri. Allium cepa face parte din familia Liliaceae, iar ceapa de apa este o varietate a acestei specii.
Ingrediente: 140 g zahar 4 galbenusuri 200 g unt 4 linguri esenta de cafea...
Un desert cu fructe se potriveste perfect zilelor toride de vara. Daca nu trebuie sa aprindem cuptorul, este si mai bine. Deserturile care nu necesita coacere le va reusi perfect si celor mai putin experimnetate bucatarese.