supa crema de ceapa

Alte cautari:

  • Cod cu sos de vin

    Cod cu sos de vin

    Ingrediente: 1 cod de 1/2 kg. 3 cepe 200 ml. vin alb 100 g. ciuperci 20 g. faina

  • Pui bouillabaisse

    Pui bouillabaisse

    Ingrediente: 6 pulpe de pui, fara piele si injumatatite 3 linguri ulei

  • Porkolt

    Porkolt

    Ingrediente: 1 kg carne de porc 6-8 buc. ceapa 3 linguri untura 1 virf lingurita boia...

  • Pizza vegetariana

    Pizza vegetariana

    Ingrediente 600 g faina, 300 g apa calda, 50 g drojdie, 1 lingurita margarina, 1 ceapa, 1 morcov, 1 telina mica, cimbru, 2 cutii pasta de rosii, 100 g masline, 1 cutie ciuperci, sare, piper.

  • Salata Nizza

    Salata Nizza

    Ingrediente 5 rosii 2 ardei grasi 1 ceapa 100 g masline negre ridichi 3 oua fierte tari 1 legatura patrunjel 1 lingura rasa otet 1/2 lingurita sare 1 varf de cutit zahar 3 linguri rase ulei de masline

  • Salata primavara

    Salata primavara

    Ingrediente: 300 g spanac 1 mango curatat si feliat 1 avocado mediu, curatat si feliat 1 ceapa rosie mica, taiata fin 2 cesti cu bucati mici de pui prajit sau fiert 2/3 ceasca otet rosu

  • Salata greceasca

    Salata greceasca

    Ingrediente 3-4 rosii, 1 ceapa, branza Feta, 1 castravete, masline, ulei de masline, sare, oregano

  • Minestra di Cavalfiore

    Minestra di Cavalfiore

    Ingrediente: o conopida, 2 lingurite otet de vin, o cescuta ulei de masline, 4-6 catei de usturoi, un sfert de lingurita de ardei iute tocat marunt, 3 cani supa de carne concentrata, sare, o mina de patrunjel verde tocat, 100 gr brinza de oaie

  • Stuttgarter Zwiebelkuchen

    Stuttgarter Zwiebelkuchen

    Ingrediente Pentru coca : 250 gr. faina, 125 gr. margarina, 1 ou, 1 pachet praf de copt, sare. Pentru umplutura: 150 gr. slanina, 50 gr. margarina, 1 kg ceapa, 250 gr. smintina, 2 oua, 2 linguri faina, sare, cimbru

  • Gazpacho

    Gazpacho

    Ingrediente Un kg. rosii, jumatate kg. castraveti verzi, una-doua bucati ardei gras verde, una-doua bucati ardei proaspat rosu, o ceapa mare, o capatina de usturoi, o legatura frunze telina, una-doua linguri ulei de masline, una-doua linguri masline negre fara simburi/felii, optional: doua linguri cuburi brinza Feta sau telemea foarte grasa,sare si piper dupa gust, 1 cana de gheata pisata.

  • Placinta ciobaneasca

    Placinta ciobaneasca

    Ingrediente 500 gr cartofi, 30 gr unt, 300 gr carne tocata ( poate fi pui, vita, porc), o ceapa, taiata marunt, doi morcovi mari, taiati rondele, o lingurita de Vegeta diluata in 150 ml apa calda, un ardei gras, taiat in feliute, doi catei de usturoi, taiat marunt, piper, doua linguri ulei.

  • Panzanella

    Panzanella

    Ingrediente 300 g paine alba (din ziua precedenta), opt linguri ulei de masline, 700 g rosii, un ardei gras (200 g), o ceapa rosie de apa (50 g), o legatura busuioc, un catel de usturoi, o lingura capere, patru linguri otet alb, sare, piper.

  • Zacusca frantuzeasca

    Zacusca frantuzeasca

    Ingrediente Un kg. rosii, 200 gr.ceapa, doua mere mari, un ardei gras (sau kapia), un pahar otet (de trei grade), zeama de la doua lamai, o lingurita sare, 100 gr. zahar, o lingurita boabe enibahar, o foaie dafin maruntita

  • Castraveciori bulgaresti

    Castraveciori bulgaresti

    Ingrediente Se folosesc borcane de 800 ml. - 100 ml.otet; -2 lingurite zahar; -ceapa, o jumatate; -piper; -foi dafin; -usturoi; -marar uscat; -boabe mustar.

  • Pasticcio

    Pasticcio

    Ingrediente 2 cani de fussili, 1 lingura ulei, 4 linguri smintina, sare, rosmarin. Sos: 2 linguri ulei, 1 ceapa taiata fin, 1 ardei rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi tocati, jumatate de kg. carne tocata de vita, 420 gr. de rosii din conserva taiate, o ceasca vin alb, 2 linguri de patrunjel tocat fin, sare si piper. Topping: o cana de iaurt gras, 3 oua, cascaval ras (o mina buna)

  • Cima alla Genovese

    Cima alla Genovese

    ulei de masline, o ceapa taiata julien, un morcov, un dovlecel, un ardei gras, 2 frunze de spanac, o mina mazare verde sau fiarta, sare, piper, 8 oua, 100 gr parmezan, 100 gr sunca

  • Obtinerea rasadurilor de legume

    Obtinerea rasadurilor de legume

    Legumele ce se cultiva mai frecvent prin rasaduri sunt : rosiile, vinetele si ardeii, care au cerinte mai mari in ce priveste caldura si necesita o perioada mai mare de vegetatie pana cand se recolteaza.

  • Bamele au nevoie de multa lumina

    Bamele au nevoie de multa lumina

    Cand cultivam bame in gradina vom avea grija sa alegem o parcela in plin soare. In luna mai, spre sfarsit, se semana semintele pe brazde inaltate, de 1 metru inaltime. Vom lasa intre randuri o distanta de 70 cm, iar intre plante 20-25 cm. Pe masura ce se dezvolta se uda periodic si se indeparteaza buruienile

  • Gradina de condimente: tarhonul

    Gradina de condimente: tarhonul

    Tarhonul - Artemisia dracunculus, este o planta adusa in trecut la noi in tara din nordul indepartat al Asiei, de catre popoarele slave. Frunzele sale se folosesc atat in bucatarie pentru condimentarea ciorbelor si fripturilor dar si in farmacia naturista, unde sunt utilizate indeosebi in tratarea unor afectiuni ale rinichilor, ficatului si stomacului.

  • Delicatese din gradini: sparanghelul

    Delicatese din gradini: sparanghelul

    Sparanghelul este o leguma scumpa, rara si pretentioasa atat la cultivare cat si la gatit. Este considerat o delicatesa iar retetele pe baza de sparanghel sunt rafinate si necondimentate, pentru a pune in valoare gustul sau unic asemanator cu al conopidei

  • Pentru un apartament exotic: arborele de avocado

    Pentru un apartament exotic: arborele de avocado

    Avocado, numit si Persea americana, este un arbore originar din America de Sud. Cultivat atat ca arbore ornamental dar si pentru fructele sale binecunoscute, avocado poate fi transformat si in planta de apartament.

  • Salata de sfecla

    Salata de sfecla

    Ingrediente: 2 sfecle lungi 2-3 linguri ulei 2-3 linguri otet de vin...

  • Un colt insorit de gradina cu plante perene

    Un colt insorit de gradina cu plante perene

    Planul este destinat unei zone insorite din gradina si este foarte usor de realizat, chiar si pentru un incepator in domeniul gradinaritului. Sunt incluse plante perene rezistente, care iubesc soarele si care sunt usor de ingrijit...

  • Plachie de fasole

    Plachie de fasole

    - reteta de post - Ingrediente: 500 g fasole boabe 200 ml ulei 3 cepe 2 capatani ...

  • Cartofi cu verdeturi

    Cartofi cu verdeturi

    - reteta de post - Ingrediente: 12 cartofi mari 100 ml ulei 100 gr orez 1 ceapa...