
Sufleu cu cartofi si ciuperci
Ingrediente 1 kg de cartofi 200g ciuperci 500g sfecla rosie 1 ceapa 2 linguri unt 80 ml supa 2 linguri patrunjel taiat marunt 2 oua 250 ml lapte 125 ml smantana 50g branza (mai uscata)
Ingrediente 1 kg de cartofi 200g ciuperci 500g sfecla rosie 1 ceapa 2 linguri unt 80 ml supa 2 linguri patrunjel taiat marunt 2 oua 250 ml lapte 125 ml smantana 50g branza (mai uscata)
Ingrediente ( pentru 4 portii) 1 kg cartofi 200 g ciuperci 500 g sfecla rosie 1 ceapa 2 linguri de unt 80 ml supa 2 linguri patrunjel 2 oua 250 ml lapte 120 ml smantana sare, piper
Lichiorul de oua, cunoscut si sub denumirea de “eggnog”, este o bautura traditionala americana care se consuma de obicei in preajma sarbatorilor de iarna. Cu toate ca se folosesc aceleasi ingrediente de baza: lapte, zahar si oua batute, exista o sumedenie de retete pentru prepararea acestui lichior.
Un preparat perfect pentru zilele de toamna este supa crema de ardei copti. Rosii, verzi sau galbeni, dulci sau picanti, ardeii sunt unele dintre cele mai sanatoase legume de care dispunem in luna septembrie.
O supa care se potriveste foarte bine cu zilele reci de toamna este cea de dovleac si salvie. Deoarece pe piata romaneasca au patruns noi soiuri de dovleci, diferiti ca forma si gust fata de cei traditionali, trebuie sa stiti cum sa-i alegeti pe cei mai buni si gustosi.
Dieta cu supa de rosii asigura 35 calorii la o farfurie cu supa.
Iata o supa usoara si foarte buna mai ales pentru cei care tin regim de slabire. Naturala si cu putine calorii.
Aceasta supa este usor de preparat si este delicioasa. Ingrediente: 300g broccoli congelat sau 2 cesti broccoli proaspat, 2 catei usturoi, o ceapa medie tocata
Avem reteta perfecta de supa pentru cei care nu agreaza supele sau ciorbele lichide, supa mexicana din legume si carne fara zeama.
Retetede preparea a lichiorului de oua se gasesc si in cele mai vechi carti de bucate.
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 500 g oase de supa...
Ingrediente: 150 gr calamar, 150 gr sepie, 8 gambe, 4 langostine, 12 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o lingurita boia dulce sau iute, ulei de masline, 8 linguri rosii tocate (mixate), sofran, 500 gr orez, 2-3 catei de usturoi, supa de peste (cat este necesar, aproximativ dublu decat orezul).
Bogate in vitamine si minerale, rosiile sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente. Consumate fie in stare naturala fie ca adaos in mancaruri, rosiile aduc numeroase beneficii organismului. Aceasta leguma este adesea recomandata de catre nutritionisti in curele de scadere a colesterolului si in curele de slabire.
Bucataria frantuzeasca este cunoscuta peste tot in lume pentru preparatele sale fine si gustoase. Sofisticate sau simple, felurile de mancare frantuzesti sunt demonstratii de arta culinara. Desi retetele par a fi sofisticate, ingredientele sunt accesibile oricui.
Fructele si legumele reprezinta o componenta importanta a unui regim alimentar sanatos si echilibrat, mai ales pe perioada postului, cand sunt excluse din alimentatie o mare parte din alimente.
Probabil ca nimeni nu-si imagineaza ca de Pasti sa nu decoreze masa cu oua care mai de care frumos pictate si aranjate, imbracate in haine de sarbatoare. Uneori ouale sunt atat de frumos accesorizate incat seamana cu mici opere de arta
Aceasta cura dureaza o saptamana si inainte de a va spune ce trebuie a consumati in fiecare zi a saptamanii trebuie sa va amintim ca este important sa tineti cont de utmatoarele sfaturi
Ouale se administreaza dimineata, in loc de cafea (la care trebuie sa renuntati in timpul tratamentului, pentru acel moment al zilei), inainte de micul dejun.
Vitamina B12 se gaseste doar in alimentele de origine animala: carne - mai ales in ficat, lapte, produse lactate, oua, precum si in fructele de mare: crabi, stridii, scoici
Vitamina B6 se gaseste, in special, in drojdia de bere, in cereale integrale, lapte, oua, organe de vita, peste, fructe oleaginoase (nuci, arahide), legume proaspete, banane, avocado, varza.
Te-ai intrebat intotdeauna ce diete folosesc vedetele ca sa-si pastreze silueta? Acum poti afla.
Condimentele sunt substante picante de origine minerala, vegetala, animala sau sinteza, care adaugate unor produse alimentare sau preparate alimentare dau un gust sau o aroma specifica. Aroma si gustul sunt date de uleiurile eterice si...
Dieta pe care v-o prezentam astazi face parte din categoria dietelor hipocalorice, care se bazeaza pe limitarea caloriilor consumate.
Scopul dietelor depurative este de a ajuta organismul sa elimine toxinele si sa se regenereze, contribuind, bineinteles, si la scaderea in greutate.
Este bine-cunoscut faptul ca supa de pui combate raceala. Cercetatorii sunt pe cale sa dezlege misterul eficientei acesteia. Ultimele teste de laborator au aratat ca deliciosul aliment reduce la jumatate procesele inflamatorii. Pentru cei care sufera de raceala, aceasta se traduce prin calmarea tusei, stranutului si reducerea secretiilor nazale.
Ingrediente: unt, zahar, oua, banane, faina, cuisoare, scortisoara, nuci si stafide
3/4 litru de apa sau lapte, 1 ceapa tocata, putin usturoi (tocat...
Ingrediente: 120 g unt 200 g zahar 2 oua 1 lingurita vanilie...
Ingrediente: 150 g zahar 10 g faina sare 700 ml lapte 2 oua batute...
Ingrediente: 800 g cartofi 2 oua 200 g maioneza 1 ceapa, feliata...