supa oua

Alte cautari:

  • Potage Crecy

    Potage Crecy

    Ingrediente: o ceapa mare, 500 g morcov, 1 cartof mare, 900 ml supa de pui, o lingura de patrunjel, o lingura de zahar, unt, smantana.

  • Stuttgarter Zwiebelkuchen

    Stuttgarter Zwiebelkuchen

    Ingrediente Pentru coca : 250 gr. faina, 125 gr. margarina, 1 ou, 1 pachet praf de copt, sare. Pentru umplutura: 150 gr. slanina, 50 gr. margarina, 1 kg ceapa, 250 gr. smintina, 2 oua, 2 linguri faina, sare, cimbru

  • Niku-Jaga

    Niku-Jaga

    Ingrediente (pentru patru persoane): o ceapa, 140 gr. carne de porc (taiata in bucati subtiri), un morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. un cm grosime), doi cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), o lingurita praf ghimbir, o lingura ulei vegetal, doua linguri zahar, doua linguri sos de soia, doua linguri sake(sau vin alb), 240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste), trei linguri mazare fiarta

  • Savoiardi

    Savoiardi

    Ingrediente 270 gr. zahar, 120 gr. faina, 4 oua, miere

  • Pasticcio

    Pasticcio

    Ingrediente 2 cani de fussili, 1 lingura ulei, 4 linguri smintina, sare, rosmarin. Sos: 2 linguri ulei, 1 ceapa taiata fin, 1 ardei rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi tocati, jumatate de kg. carne tocata de vita, 420 gr. de rosii din conserva taiate, o ceasca vin alb, 2 linguri de patrunjel tocat fin, sare si piper. Topping: o cana de iaurt gras, 3 oua, cascaval ras (o mina buna)

  • Cima alla Genovese

    Cima alla Genovese

    ulei de masline, o ceapa taiata julien, un morcov, un dovlecel, un ardei gras, 2 frunze de spanac, o mina mazare verde sau fiarta, sare, piper, 8 oua, 100 gr parmezan, 100 gr sunca

  • Delicatese din gradini: sparanghelul

    Delicatese din gradini: sparanghelul

    Sparanghelul este o leguma scumpa, rara si pretentioasa atat la cultivare cat si la gatit. Este considerat o delicatesa iar retetele pe baza de sparanghel sunt rafinate si necondimentate, pentru a pune in valoare gustul sau unic asemanator cu al conopidei

  • Viespea merelor

    Viespea merelor

    (Hoplocamp testudinea) Depune oua in caliciul florii (cate unul intr-o floare). Larvele rod galerii rotunde, largi,' uneori inconjurate...

  • Shakshuka

    Shakshuka

    Ingrediente: 1 kg. rosii 4 cepe mari 6 oua 1 ardei iute busuioc...

  • Rosii umplute cu ciuperci

    Rosii umplute cu ciuperci

    Ingrediente 6-12 rosii, 100-150 g de ciuperci, 2 oua, 120 ml de ulei, o lingurita de mustar, o lingura cu zeama de lamaie, patrunjel verde sau marar verde tocat, sare, piper, dupa gust.

  •  Tortilla de patatas

    Tortilla de patatas

    Ingrediente Un kg cartofi (nesfaramiciosi), doua cepe, sapte linguri ulei de masline, sare, piper, sase oua mari.

  •  Fritata cu ciuperci si dovleac

    Fritata cu ciuperci si dovleac

    Ingrediente 550 gr. dovleac taiat in cubulete (fara samburi sau coaja), 15 gr. unt, patru linguri ulei, 150 gr. ciuperci, doua bucati usturoi (dupa gust) sfarimat, Opt bucati ceapa de primavara (verde) taiate, sapte oua marime medie - batute ca la omleta, mirodenii(piper,sare etc)

  • Tortillia

    Tortillia

    Ingrediente 500 gr. cartofi, 200 ml de ulei, 5 oua, o ceapa mare, sare, piper

  • Lasagna

    Lasagna

    Ingrediente Un pachet lasagna (500 grame), o frunza dafin, o ceapa taiata, 1/4 ceasca ulei, doi catei usturoi taiati, doua lingurite oregano, patru lingurite busuioc uscat, o conserva suc de rosii, o conserva rosii in suc propriu, taiate, un virf de lingurita scortisoara, 500 grame branza foarte moale sau smantana grasa, doua oua batute, jumatate pahar branza Parmezan, 500 grame ciuperci proaspete taiate, 500 grame spanac taiat, doi dovlecei taiati, 500 grame branza mozzarella

  • Pachetele de primavara la cuptor

    Pachetele de primavara la cuptor

    Un preparat chinezesc foarte raspandit in restaurantele cu specific asiatic sunt pachetelele de primavara. Cunoscute si sub denumirea din limba engleza de Spring Rolls aceste pachetele sunt preferate in special de vegetarieni. Pachetelele de primavara pot fi servite atat ca aperitiv, cat si ca fel principal de mancare, alturi de o garnitura.

  • Moelleaux au Chocolat

    Moelleaux au Chocolat

    Cei care au avut ocazia sa savureze desertul frantuzesc Moelleaux au Chocolat cu siguranta au ramas cu impresia unei prajituri fine si sofisticate, greu de preparat. Este intr-adevar un desert rafinat insa nici pe departe unul complicat.

  • Desert traditional austriac: Sachertorte

    Desert traditional austriac: Sachertorte

    Sachertorte, traditionalul desert austriac, va fi cu siguranta pe placul iubitorilor de ciocolata. Desi nu este un desert sofisticat, totrul vienez va va surprinde cu gustul sau rafinat. Dar nu gustul este cel care a facut acesta prajitura atat de celebra, ci povestea ei, care a inceput in 1832.

  • Prajitura cu crema de lamaie

    Prajitura cu crema de lamaie

    Lamaia este este un aliment aromat foarte des folosit la prepararea deserturilor, si nu numai. Si nu doar sucul de lamaie este folosit, ci si coaja acesteia care este un ingredient esential in multe retete. Este perfecta mai ales atunci cand avem nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugam lichid.

  • Cartofi frantuzesti la cuptor

    Cartofi frantuzesti la cuptor

    Sofisticate si gustoase, preparatele frantuzesti sunt cunoscute peste tot in lume. Bucataria franceza are la baza principiul simplitatii, mancarea este usoara si saraca in grasimi si saruri, iar gatitul este mai putin laborios. Se folosesc doar ingrediente naturale.

  • Tarta cu pere si crema de iaurt

    Tarta cu pere si crema de iaurt

    Cand ai pofta de ceva bun, incearca o reteta simpla si delicioasa - tarta cu crema de iaurt si pere. Acest desert, pe langa faptul ca este foarte gustos, este si sanatos. Zemoase si aromate, perele sunt unele dintre cele mai cautate fructe ale sezonului.

  • Tarta cu prune

    Tarta cu prune

    Atunci cand doriti sa savurati o prajitura gustoasa, cu fructe de sezon, care sa fie si foarte usor de pregatit, tarta cu prune poate fie o alegere potrivita. Pe langa faptul ca prunele sunt foarte gustoase, acestea aduc numeroase beneficii organismului.

  • Decoratiuni handmade pentru masa de Paste

    Decoratiuni handmade pentru masa de Paste

    In perioada Sarbatorilor Pascale magazinele si targurile sunt pline de decoratiuni, atat pentru masa de Paste cat si pentru intreaga casa. Insa, aceste produse scoase pe banda rulanta, nu vor aduce nicidecum autenticitate si originalitate decorului cu care veti dori sa va surprindeti placut invitatii.

  • Clatite cu branza dulce la cuptor

    Clatite cu branza dulce la cuptor

    Clatitele se numara printre cele mai consummate deserturi din intreaga lume. Dar, in functie de umplutura, clatitele pot fi servite si ca aperitiv, uneori chiar si ca fel principal de mancare. Clatitele umplute cu branza dulce pot fi insa servite atat ca desert cat si ca gustare.

  • Briose cu mac si migdale

    Briose cu mac si migdale

    Atat semintele de mac cat si migdalele reprezinta o importanta sursa de vitamine si minerale. Cu un continut important de vitamine B9 (acid folic), B3, C, tocoferol, fier, calciu, potasiu, magneziu si zinc, semintele de mac se dovedesc a fi remediul multor afectiuni. Acestea au si efect sedativ, fiind un adevarat remediu impotriva insomniei.

  • Orez cu castane si dovleac

    Orez cu castane si dovleac

    Castanele, pe cat sunt de gustoase, pe atat sunt de sanatoase. Acestea sunt surse importante de vitamine (B6, B9, C, E si K) si minerale (calciu, zinc, magneziu si potasiu). De asemenea, castanele comestibile sunt renumite pentru continutul bogat in fibre alimentare si in carbohidrati complecsi.

  • “Vis de iarna” - ceva dulce pentru masa de Craciun

    “Vis de iarna” - ceva dulce pentru masa de Craciun

    Cei care iubesc frisca si ciocolata alba pot realiza un desert delicios, care poate fi servit atat de Craciun cat si in seara de Revelion. Desertul este usor de facut si este perfect pentru anotimpul rece. Este vorba despre tortul “Vis de iarna”, care va va cuceri atat prin gust cat si prin aspect.

  • Trucuri inedite pentru decoratiunile de Pasti

    Trucuri inedite pentru decoratiunile de Pasti

    Marea sarbatoare a Invierii Domnului, care marcheaza si trecerea de la intuneric la lumina, de la iarna la primavara, se apropie tot mai mult. Acest lucru ar trebui sa fie oglindit si de locuintele noastre, iar cand ne gandim la decoratiuni specifice