
Sarmale naturiste
varza murata (20 frunze), 20 de nuci, 1 fir de praz, 2 legaturi patrunjel...
varza murata (20 frunze), 20 de nuci, 1 fir de praz, 2 legaturi patrunjel...
VARZA DE BRUXELLES CU BRlNZA, VARZA ROSIE lNABUSITA, VARZA DULCE CALITA, VARZA ACRA CALITA, VARZA ACRA CU MASLINE
Ingrediente varza alba sare apa
Ingrediente: 1 varza medie de cca. 1,5 kg 400 g carne tocata ...
Exista numeroase boli care se trateaza avand la baza remedii populare. Insa acestea nu prezinta foarte mare incredere pentru publicul larg, oamenii fiind sceptici in ceea ce priveste vindecarea cu remedii naturale. Daca aveti incredere in aceste solutii iata cateva boli care pot fi tratate pe cale naturala.
Condimentele sunt substante picante de origine minerala, vegetala, animala sau sinteza, care adaugate unor produse alimentare sau preparate alimentare dau un gust sau o aroma specifica. Aroma si gustul sunt date de uleiurile eterice si...
Sucul de varza este obtinut prin stoarcerea prin centrifugare a frunzelor de varza proaspete si bine spalate anterior.
Suntem mai interesati ca oricand de efectele pozitive ale legumelor, de retete, de gust, de agricultura ecologica si sanatate, insa numarul legumelor si fructelor consumate in mod obisnuit este in scadere.
1/2 varza, 2 rosii decojite, 3 lingurite susan, 3 lingurite seminte...
Ingrediente: 700g carne de porc 50g orez 1kg varza acra
Butoiul trebuie sa fie de stejar. se spala bine, se opareste si se lasa sa se zvante. Se aseaza intr-o pivnita uscata, pe doi butuci, pentru ca vasul in care s escoate zeama sa poata incapea usor sub canea (robinet). se controleaza daca functioneaza bine caneaua.
Galuste de varza, Parjoale de varza, Chifetele de varza...
Varza de bruxelles este o leguma din soiurile tarzii, care creste lent si care face parte din familia verzei. Mugurii arata ca niste verze in miniatura si se formeaza pe tulpina...
Plantarea rasadurilor in gradina se face cand ele au varsta de 2 luni, la aceasta varsta prezentand deja 5-6 frunze adevarate. In cazul unor soiuri timpurii, plantarea se face la inceputul lunii aprilie, la soiurile de vara s eface la inceputul lunii mai, si la sfarsitul lui iunie pentru varza de toamna sua pentru varza rosie.
Ingrediente: - 4-5 rosii mari, frumoase, tari - 1 capatana varza alba - 4 ardei grasi - Sos din 1 galbenus tare, o lingurita mustar, ulei, otet, patrunjel tocat, sare, pipe
Ingrediente 200 g de faina, 120 g de margarina, patru linguri cu apa, un varf de cutit cu sare, un varf de cutit cu zahar, 100 g de cartofi fierti in coaja, 100 g de ceapa, 250 g varza acra, doi catei de usturoi, sare, piper, chimen si maghiran.
Ingrediente 5 kg varza alba, 3 kg ardei capia, 500 gr hrean, 400 gr zahar, 500 ml otet, sare
Lichiorul de oua, cunoscut si sub denumirea de “eggnog”, este o bautura traditionala americana care se consuma de obicei in preajma sarbatorilor de iarna. Cu toate ca se folosesc aceleasi ingrediente de baza: lapte, zahar si oua batute, exista o sumedenie de retete pentru prepararea acestui lichior.
Lamaia este este un aliment aromat foarte des folosit la prepararea deserturilor, si nu numai. Si nu doar sucul de lamaie este folosit, ci si coaja acesteia care este un ingredient esential in multe retete. Este perfecta mai ales atunci cand avem nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugam lichid.
De cand emisiunile culinare difuzate la televizor au devenit din ce in ce mai cunoscute si mai indragite, interesul fata de tot ceea ce inseamna retete, feluri de mancare, amenajare, ustensile sau accesorii de bucatarie. Astfel cresc si pretentiile
Surse - Fructe oleaginoase (nuci, arahide), banane, avocado, varza, cereale, drojdie de bere.
Cu totii stim cat de sanatos este consumul de legume. Ne referim acum la varza si legume inrudite, broccoli, conopida.
Necesitatile corpului nostru sunt pe deplin satisfacute printro alimentatie echilibrata: legume verzi, sparanghel, spanac, varza, ca si porumb, morcov, fa sole verde, caise, banane, portocale, mazare
Vitamina B6 se gaseste, in special, in drojdia de bere, in cereale integrale, lapte, oua, organe de vita, peste, fructe oleaginoase (nuci, arahide), legume proaspete, banane, avocado, varza.
La fel ca in moda si entertainment, si in industria alimentara, diete si retete exista tendinte. Saptamanal apar diete noi, care promit rezultate exceptionale, pentru ca apoi sa dispara in saptamana urmatoare si sa nu se mai auda niciodata de ele. Noile retete, nascocite de bucatari mai mult sau mai putin renumiti, capteaza atentia gurmanzilor, insa nu pentru mult timp. Iata care sunt pe moment tendintele in ceea ce priveste alimentatia
Peste iarna se pot pastra legumele radacinoase (morcovi, patrunjel, telina, ridichi), varza, ceapa, usturoiul, prazul si cartofii...
Obezitatea reprezinta una dintre cele mai frecvente boli ale omului modern. Au aparut o multime de retete minune care iti garanteaza ca vei slabi rapid, fara nici un efect secundar asupra organismului. Insa dupa ce au fost urmate, multi s-au plans de alte afectiuni. Va vom prezenta acum cateva tratamente naturiste, care ii pot ajuta pe cei care sufera de obezitate.
Ingrediente: 4 morcovi 2 cepe 2 cartofi 1 dovlecel 1 varza dulce mica...
Ingrediente: 1 varza mica 1 lingura mare de unt 1 jumatate de lingurita sofran...
Levantica este o planta aromatica excelenta folosita tot mai des in bucatarie. Frunzele si florile acestei plante pot fi folosite atat proaspete cat si uscate. Puteti sa asezati levantica in zahar si dupa cateva saptamani sa folositi acest tip de zahar aromat pentru diverse retete de prajituri, briose si sufleuri.