4 forme de baza in amenajarea gazonului


Gazon in forma circulara


Este modelul cel mai formal de gazon, avand un impact vizual puternic. Gazonul circular, amenajat pe un nivel este cel mai potrivit pentru spatiile de distractie. Un lucru important este sa nimeriti din prima forma circulara. In plus, daca stilul acesta va place, puteti folosi si forme ovale sau jumatati de cercuri.

  


Gazon rectangular

Este perfect pentru zonele de recreere si este usor observabil de la prima privire. Forma se preteaza cel mai bine intr-o gradina formala, guvernata de linii drepte decat intr-o gradina naturala. Pentru ca este si usor de intretinut, acest tip de gazon este cel mai intalnit prin gradini. Daca totusi doriti sa ii dati o nota speciala puteti tunde iarba in diferite modele.


Forma deschisa


Gazonul care are o forma libera, deschisa este considerat a fi cel mai relaxant. Liniile curgatoare, line, au efect linistitor asupra ochiului si mintii si se potrivesc cel mai bine intr-o gradina informala, care nu respecta reguli stricte. Acest gazon urmareste de obicei urma pe care o lasa umbra copacilor pe pamant.

 


Gazon cu forma libera

Este ideal pentru gradinile cu cotloane ascunse pentru ca oportunitatea de a se crea mai multe zone de interes, separate intre ele. In plus, forma va crea si mister, pentru ca gradina nu va putea fi observata de la inceput si nu toata odata, ci numai pe bucatele; vizitatorii vor fi atrasi in mijlocul gradinii si astfel aceasta va parea mai mare decat este. Nu uitati insa ca ingrijirea liniilor curbe ale acestui tip de gazon necesita mai mult timp.