5 cele mai proaste idei decorative

camera colorataAti facut vreodata tort si rezultatul s-a dovedit a fi un dezastru? Cu toate ca ingredientele sunt perfecte, amestecul este departe de a fi cel dorit sau imaginat. In mod similar se intampla uneori si in ceea ce priveste amenajarea unei locuinte. Toate elementele decorative, luate individual: canapeaua, piesele de arta, scaunele etc. sunt perfecte, insa rezultatul se dovedeste a fi dezastruos. Pentru evita combinatiile nedorite va recomandam sa nu faceti urmatoarele greseli:

1. Achizitionarea unei canapele enorme confectionata dintr-un material nepotrivit (care nu este practic). Majoritatea camerelor standard ale unei locuinte nu pot face fata unei canapele mari (desi canapelele sau alte piese de mobilier sunt fabricate in variante mari si foarte mari). Este mult mai practic si mai flexibil sa cumparati doua canapele mai mici. Si alegerea unui material impracticabil reduce mult flexibilitatea unei canapele. Nu uitati ca cel mai important lucru nu este aspectul, ci confortul. Daca alegeti o canapea confectionata din monede din nichel (cum sunt, de exemplu, canapele create de Johnny Swing), cu siguranta ca aceasta va avea un impact vizual spectaculos, insa va va fi imposibil sa va odihniti pe o asemenea canapea.

2. Prea multe culori. Culoarea este buna: evidentiaza anumite piese, acopera imperfectiunile, creaza efecte vizuale etc. Insa o camera care arata ca un set de guase nu reprezinta o solutie decorativa buna. Prea multe culori obosesc ochii si creaza un efect de anxietatea privitorului. Alegeti o schema care sa includa trei culori - aceasta va permite ochiului sa se odihneasca.

3. Dezechilibru. Ganditi-va la camera dvs ca la o barca. Nu mutati toata incarcatura pe o singura parte a ei pentru ca se va rasturna. La nivel vizual principiul este acelasi. Prea multe elemente amplasate pe o singura latura a unei camere o va "apleca". Asadar: echilibrati incaperea, raspandind piesele de mobilier si accesoriile in toate cele patru laturi ale sale.

4. Prea multe lucruri. Dezordinea va ucide farmecul unei camere. Exista un punct in care colectiile sau amintirile devin prea multe, iar incaperea nu mai poate fi vazuta din cauza accesoriilor. Faceti curatenie! Eliminati balastul si camera dvs va deveni mult mai atragatoare.

5. Prea multe materiale. Unele camere amintesc de kilturile in care sunt amestecate, la intamplare, o multitudine de modele si materiale. Nu putem vorbi de un design, ci numai despre un amestec de materiale ce sunt disponibile, de resturi sau de petice. Aspectul creat este unul de aglomeratie si rezultatul este mai degraba unul confuz, decat unul coerent. Alegeti o tesatura principala si apoi trei sau patru materiale complementare pentru camera dvs. In cazul in care folositi o combinatie formata din mai mult de atat veti pierde impactul designului interior.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro